Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A volt Pénzügyminisztérium épülete

Tamási Miklós:

Ha igaz a hír, ami megjelent: a jövő évi költségvetésből 24 milliárd (24 ezer millió) forintot költünk a Szentháromság téri volt Pénzügyminisztérium épület újraépítésére. Pontosabban: az “egykori PM rekonstrukciójával összefüggő beruházások támogatása”.

Azt hiszem ez ez a pont, amikor valósággá kezd válni minden eddigi félelmünk a hazugságról, ócskaságról, buta, múltba révedő ízléstelen felelőtlenségről. Egy ócska (és eredendően talán 11 barokk házacska helyén felépített) rettenetes épület “rekonstrukciójáról” van szó. Valójában visszakapunk egy, a környezetével és a valósággal semmilyen kapcsolatban nem álló, igazi feudális giccsparádé palotát. És mindez irdatlan pénzbe kerül.

Bizony lenne mire költeni akár az eklektikus Budapest védelmében. Ebből a pénzből (egy példa) a teljes Nagykörutat rehabilitálni lehetne, minden épület minden építészeti és közösségi értéke helyreállítható lenne. Ehelyett egy avittas, a saját feladatát ellátni nem képes minisztériumi épületet kapunk, 24 milliárd forintból!

A mai állapot:

unnamedHGJSWCIB

Néhány kép a Fortepan-ról:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .