Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Klubrádió:
A nap kérdése

Már dobozolnak, csomagolnak a teljes megszüntetés határán lévő magyar műemlékvédelem székhelyén a Táncsics Mihály utcában és a Magyar Tudományos Akadémia épületeiben is a Várban. Megindult tehát a ki- meg átköltöztetések sora, hogy az ott eddig működő tudományos- és kulturális intézmények helyére – jó nagy építkezések után – beköltözhessenek az állami közigazgatás hivatalai, a Miniszterelnökség után a Pénzügyminisztérium, majd a Belügyminisztérium, s így tovább. Folyik már a volt karmelita kolostor átépítése és rövidesen daruk állnak majd a Szentháromság téren is.

A kérdés összetett, mert a két dolog erősen összefügg, mint ok az okozatával: Azzal, hogy – ahelyett, hogy helyreállítanák Európa első tervezett közparkját, a Városligetet, oda most új, jó nagy épületeket fognak emelni – a közvélemény-kutatások szerint – a lakosság 75%-a nem ért egyet.

Vajon mi a köz véleménye a dolog másik oldalát illetően? Egyetért ön azzal, hogy a miniszterelnökség és több minisztérium mai székházából, Pestről Budára, a Várba költözzön?

A műsor hangfelvétele: Meghallgatás/Letöltés

A szavazás eredménye: Meghallgatás/Letöltés

És vajon az olvasóink hogy látják?

[yop_poll id=”1″]

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .