Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

“Érdemi vita nincs” – VÁR és VÁROSLIGET

“Gondoljanak arra, hogy vajon előfordulhatna-e ma, hogy bárki elkezd építkezni a Central Parkban, a Louxembourg kertben, a Hyde parkban … nagyon jó, ahogy ezt megfogalmazta a Magyar Urbanisztikai Társaság kötete, konferenciája az Akadémián, Mindent a Maga Helyén! A Belvárosban, a Lipótvárosban a minisztériumokat, a Várban lehet a Köztársasági Elnöki Hivatal … a Ligetben pedig parknak kell lennie, sétálóhelyeknek, pihenőhelyeknek, nem pedig turisztikai épületeknek, turisztikát vonzó épületeknek. Meg különben is szokták mondani, hogy hány múzeumot néz meg az ember egy nap alatt? És akkor még bemegyek az Állatkerbe, a Széchenyi-fürdőbe, az is már muzeális érték, olyan szép. Nincs erre szükség.

… Nálunk előre megszületik egy döntés, és utána elkezdünk eljátszani azzal, hogy egyeztetünk, társadalmi fórumra bocsájtunk. … Érdemi beszélgetés, érdemi vita nincs. … Az egész ugyani nem abból indul ki, hogy kell egy új Zeneház, az már csak egy okozat. Az ok az, hogy a Nemzeti Galériát le kell hozni a Várból, mert szükség van a trónteremre, vagy ennek a nagy épületnek a teremsorára. … A Pénzügyminisztériumot fölvinni, gondoljunk bele, hogy ez mi pénz! Annak érdekében, hogy a hatalom szervei, ahelyett hogy mint egy Köztársaságban illik a Parlament környezetében legyenek, fönt legyenek a Várban.”

One Comment

  1. Izabella Furst Izabella Furst 2016.07.16

    Koszonom. Tarlos Urank holnap elkuldom. 🙂 Felpercesben…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .