Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása
Map Unavailable

Időpont
2020.03.24
13:30 - 19:15

Kategória


ÉPÍTÉSÜGYI HATÓSÁGI ELJÁRÁSOK ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK 2020. MÁRCIUSTÓL

Az ügyvédi kamara és az építészkamara által is akkreditált képzés március 24-én

 

Konferencia és továbbképzés ügyvédek, köztisztviselők, szakértők, építőipari szakemberek és építtetők számára

2020 márciusától alapjaiban változik meg az építésügyi hatósági eljárás, hiszen egyfokú lesz az engedélyezés, és a kormányhivatal döntésével szemben már csak közigazgatási peres eljárást lehet indítani. Az építésügyben érintett szereplőknek tehát most feltétlenül meg kell ismerkedniük azzal, hogy új szabálykörnyezetben milyen új elvárásoknak kell megfelelni, milyen határidőkre, követelményekre kell felkészülni. Az utóbbi időben rendkívül gyakori tisztázandó alapkérdés az is, hogy a szomszédok és egyéb érintettek hogyan tudnak „beleszólni” a beruházás részleteibe, milyen jogosultságaik maradtak.

Konferenciánkkal lehetőséget kínálunk arra, hogy Ön fél nap alatt megismerhesse az egyes eljárások lefolytatásának szabályait, a gyakorlatban felmerülő kérdésekre adott válaszokat, és így szakszerűen tudja végezni munkáját, illetve hatékonyan tudja érvényesíteni a jogait.

A konferenciát az Építésijog.hu portál (szerkesztője: dr. Jámbor Attila ügyvéd, egyetemi oktató) szakmai szervezésével tartjuk meg.

A konferenciát az interneten – webinárium formájában – is lehet követni, és minden résztvevő megkapja az előadások videófelvételeit és diasorait is. (Az online közvetítés megtekintésének számítógépes feltételei >>)

A konferencián – illetve a webináriumon – való részvétel mellé Ön most kedvezményes negyedéves előfizetést is igényelhet, mellyel hosszabb távon is hozzáférhet az aktuális építési jogi tudnivalókhoz az Építésijog.hu portálon. A portál szerzői ugyanis folyamatosan figyelik a változásokat, és a tájékoztató anyagokban átvezetik a szükséges módosításokat. A változások tényéről és gyakorlati jelentőségéről külön cikkek adnak magyarázatot; ezek megjelenéséről Ön mindig külön tájékoztatást kap a portál Változásértesítő hírleveléből.

A KONFERENCIA ELŐADÁSAI TÖBBEK KÖZÖTT AZ ALÁBBI KÉRDÉSEKRE ADNAK VÁLASZT:
•    2020. március 1-től hol működnek az építésügyi hatóságok? Milyen utat jár be a hatósági döntéssel kapcsolatos kereset?
•    Hogyan történik 2020 márciusától a fennmaradási engedélyezési eljárás?
•    Milyen feltételek mellett lehet a közigazgatási bíróságtól azonnali jogvédelmet kérni?
•    Egyszerű bejelentéssel épülő lakóházak esetében lehet-e közigazgatási bírósághoz fordulni?
•    Milyen „beleszólása” van a szomszédnak az egyszerű bejelentéssel vagy az építési engedéllyel folytatandó építkezésbe?
•    Mit jelent az illeszkedés követelménye?
•    Lehet-e a negatív településképi véleménnyel szemben jogorvoslattal élni?

Ön is beküldheti már előre a saját kérdéseit (cím: jambor.attila[kukac]epitesijog.hu), hogy az előadók fel tudjanak készülni a válaszadásra a szakmai konzultáció keretében, illetve már az előadásaikat is ezek figyelembe vételével állíthatják össze.

Az alábbi linkre kattintva az Építési jog főoldalán olvashatók a további részletek

A RÉSZLETES PROGRAM megtalálható ITT