Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása
Loading Map....

Időpont
2020.09.24
17:00 - 19:00

Helyszín
Baliga Kornélnál (katt ide!)

Kategória


A szeptemberi összejövetel a Lánchídról szól. Domonkos Csaba a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum muzeológiai osztályvezetője, a Lánchíd szakavatott kutatója beszél az urbanisztikai koncepcióról, követelményekről,  hatásokról, várható eredményekről, Horváth Adrián a FŐMTERV szerkezettervezési igazgatója pedig a felújítás műszaki lehetőségeket taglalja.

Minél több, különböző érdeklődésű, főleg fiatalt várunk, akiknek a véleményét szeretnénk megismerni jogi, szociológiai, antropológiai, műszaki, stb. vonatkozásban, hogy képet kapjunk arról, hogy gondolkodik, hogy áll ezekhez a kérdésekhez az a generáció, amely a később a gazdája lesz (reményünk szerint) a városnak…

Az eseménynek két része lesz. Először a meghívott szakemberek felvezetik a témát a saját kompetenciáik szerint, utána kérdéseket, hozzászólásokat várunk a hallgatóság soraiból. Az esemény moderátorának Gács János várostörténészt, a Budapest folyóirat egyik szerzőjét kértük fel.

Kérjük az érdeklődőket, hogy a [email protected] címre írt e-mailben jelezzék részvételi szándékukat!

Természetesen előre lehet kérdéseket feltenni, vagy kiegészítéseket, észrevételeket küldeni e-mailben ([email protected]) vagy alább, hozzászólás formájában.

Az összejövetelről kép- és hangfelvételt készítünk, mely később szerkesztett formában az Egyesület honlapján elérhető lesz, illetve online közvetítjük a FB-on keresztül. Szeptember 24-én 16:55-től ide kattintva érhető majd el.

Ajánlott olvasmányok az alábbi linkeken:


A Városvédő Szalon ezt követő időpontja 2020. október 22. Arról szeretnénk beszélgetni, ki, hogy látja, érdeme-e újraépíteni a korábban elpusztult, ám értékes épületeket? Lovarda, Pénzügyminisztérium, stb.