Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása
Loading Map....

Időpont
2020.11.26
17:00 - 19:00

Helyszín
Baliga Kornélnál (katt ide!)

Kategória


Sajnos a járványhelyzet miatt ez az esemény elmarad, illetve bizonytalan időre elhalasztottuk…

Tavasszal felmerült, hogy a Magyar Rádió régi épületeit megkapja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a piliscsabai kampuszért cserébe. (A Kormány ezzel kapcsolatos határozata a MAGYARKÖZLÖNY 2020. évi 179. számában jelent meg.)

Októberben levelet kaptunk Sávoly Tamástól a Magyar Rádió stúdió épületeinek védetté nyilvánítása ügyében. Őszintén szólva nincsenek jó tapasztalataink ezzel kapcsolatban, mert ha sikerül is a Palotanegyed jelzett részének védetté nyilvánítása, a projektet a Kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé és kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánítva, ezt a védelmet megszűntetheti (ahogy ez több ismert felújítás során megtörtént), végeláthatatlan vitát generálva, melynek során rossz légkörben, egyik félnek sem megfelelő megoldások születhetnek.

A Városvédő Szalon megbeszéléseinek az a célja, hogy az érdekelt, érintett felek ismertessék álláspontjukat, megismerjék egymás véleményét, és amennyire lehet, kölcsönösen elfogadható megoldást keressenek elkerülendő a későbbi, senkinek sem jó pereskedést, egymás energiáinak elforgácsolását az érdemi cél megvalósítása helyett.

A november 26-án tartandó beszélgetésre mind a Pázmány Egyetem elképzeléseit ismerő, mind a Palotanegyed értékeiért aggódó közreműködőket keresünk, akik segítenek megérteni a helyzetet, és közelebb kerülni a megoldáshoz.

Javasolt olvasnivalók:

Az eseményről kép- és hangfelvételt készítünk, hogy azok is tájékozódhassanak az álláspontokról, akik nem tudtak személyesen részt venni a november 26-i összejövetelen.