Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Eredményhirdetés

József Attila születésének 100. évfordulóján

 

Az első témában – “A költészet a nemzet lelkében ható névvarázs” – beérkezett pályamunkák közül hetet értékelt úgy a bíráló bizottság, hogy a pályamunkák íróit személyesen is meghallgatja. A kiírt verseny ugyanis arról szólt, hogy a választott versről először írásban fejthették ki gondolataikat a pályázók, majd a verset elő kellett adniuk a bírálók és a meghívott vendégek előtt. A helyezést e két eredmény, azaz benyomás döntötte el. Míg a beérkezett pályamunkák egy kis csalódást okoztak, mert a vállalkozó kedvű ifjú versenyzők nem igazán eresztették szabadjára saját gondolataikat – kissé görcsösen ragaszkodtak az iskolában tanultakhoz, a verselemzés néha, bizony erőltetett mondandójához – addig kedvességük, bájuk és versmondásra vállalkozó kedvük szép perceket szerzett a hallgatóknak.

Sajnos, a második témában – “a jó költő jellemzi a kort”, címmel kellett (volna) bemutatni a költő városát, Budapestet – értékelhető dolgozat nem érkezett be. Elgondolkodtató, talán azért nem, mert József Attila Budapestje nagy részben a munkások, a szegény emberek Budapestje volt, s ez, mint tudjuk mi, felnőttek, a város történetének nem éppen a derűs oldala.

A bíráló bizottság úgy döntött, hogy az első témában a harmadik díjat nem adja ki, azonban két második és egy első díjat ad át. A díjazottak:

I. díj    Köpe Lídia Magyarországi Evangélikus Kollégium

II. díj   Szomodi Katalin  Széchenyi István Gyakorló Kereskedelmi Szakközépiskola,

Alanyai Erzsébet  Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló Kéttannyelvű Külkereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola

Könyvjutalmat kaptak:

Szabó Levente  Ihász Dániel Közlekedési Szakközépiskola

Mészáros Melinda  Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola

Kovács Júlia Marianna  Szlovák Tannyelvű Gimnázium

Köszönjük részvételüket, felkészítő tanáraik munkáját, a vendégek megjelenését. A József Attila-évből még hosszú hónapok vannak hátra. Olvassanak, olvassunk sok verset Tőle is, más költőktől is.Csak jobbak, értelmesebbek lesznek tőle hétköznapjaink.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .