Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Hozzászólás-archívum

 

Tibor956

2012.05.11. 10:39 • [1

Mi lesz veled Szőke Tisza gőzős?

A hajó nem a korrózió által kialakult lemez elvékonyodás miatt süllyedt el . A jég fizikai külső hatása miatt ,vagy a part közelbe történt kikötésekor alacsony víznél felült a meder rézsűre ,besüllyedt az iszapba és információm szerint a vízszint emelkedésekor nem tudott ujra felúszni a hajó, és a hiányzó vagy nyitva hagyott hajótéren lévő ablakokon betört a víz.. Üzemi kikötőben a jégtőrés elő van írva , de sajnos ez nem történt meg ami feltételezésem szerint gazdasági okra visszavezethető. a hajó test állapota kielégítő a lék lezárása után , és a hajótérből szivattyúzással az úszó képessége visszaállítható .Sajnos a vízzáró ajtók is nyitva voltak a testben . Fenékszelepek állapotáról sem írt senki el tudom képzelni hogy az öntvényháza fagyott szét, . Minden kép menthetőnek látom az hajó elsüllyedése előtt készült képek és a kitűnő, hajós körökben nagyrabecsült szakértő általkészített szakvélemény alapján . Nem szabad egy kivételesen egyedi nemzeti értékünkről egy sikertelen szivattyúzás után lemondani . Több nagy átemelő szivattyúval egyszerre szivattyúzva meg lesz a lékesedés oka. A vízbetörés elszigetelésére akkor már lehet helyben megoldást találni..Sok hajót uszályt kiemeltek a Dunából is rosszabb feltételekkel a II.Vh. után . Nem szabad addig a halálát kikiáltani még azt nem bizonyítja olyan károsodás ami a hajótest felúszását lehetetlenné válását egyértelműen nem bizonyítja .. Végeredményben egy állag megóvással és nagyobb körültekintessél a téli hónapokban még a kisólyázása is halasztható ha a lék biztosságos lezárása és fenéklemez, a bordázat tartók deformálódása az azonnali sólyázást nem teszi szükségessé !.. De hozzátenném hogy nem évekig újra , de esetleg addig még kellő forrás lehet biztosítani akár egy szakaszos restaurálásra javítására..
Ne döntsük egy pótolhatatlan ipartörténeti és történelmi emlékük elvesztéséről. Elődeink is megőrizték nekünk sokkal zivatarosabb időkben akkor e nemzedéknek is kötelessége ezt megtenni utódaink számára.. Mert rombolni sokkal könnyebb mind újjáépíteni valamit.Azon nem kell sokat gondolkozni , de kijelenthetjük e hogy megtettünk mindent a Szőke Tisza II. (ex IV.. Károly g/s )fennmaradásáért az utódoknak??????

 

mikulás

 

2012.02.28. 08:36 • [1]

szeretném megtudni,hogy a maradék városligeti tóban lévő kis szigeten lévő egyre jobban terjedő étterem miért nem lehet korlátok közé szorítani.

 

balo

 

2012.02.05. 15:55 • [1]

Vélemények a Köröndön
lévő házak pusztulásáról.

 

harmadikmadár

 

2011.03.02. 14:49 • [1]

Üdvözletem mindenkinek!
A címben jelzett gyorsétterem helyén korábban egy hentesüzlet működött. Ha jól tudom, úgy kaptak engedélyt a belső átalakításra, ha a régi, ábrákkal díszített csempét meghagyják, illetve látható marad. Én hiába kerestem, mostanában nem látom. Tud erről valaki valamit?
Üdv!
Madár

 

 

balo

 

2012.02.05. 15:55 • [1]

Vélemények a Köröndön
lévő házak pusztulásáról.

 

Ruyter

 

2008.11.12. 09:45 • [6]


Sziasztok!

Lenne egy kérdés, amire választ keresek. Ez ügyben már két e-mail-t is írtam; egyrészt a Budapesti Történeti Múzeumba másrészt pedig a Budapesti Városvédő Egyesület címére.

Mivel sajnos még nem kaptam visszajelzést, az elküldött szöveget ide is bemásolom.

Talán sikerrel járok.

Ime:

Tisztelt Hölgyem! / Uram!

Elnézését kérem a zavarásért, de szeretném egy számomra fontos ügyben a segítségét kérni.

Viszonylag hosszú ideje tartok életben az Internet egyik oldalának fórumán egy – a magam és Homo Ludens társaim művelődést, ismereteink bővítését szolgáló – kvízjátékot.

A közelmúltban olvasmányélmény alapján fogalmaztam meg egyik feladványomat, melyben azt állítottam, hogy „a Várhegyen a Mátyás-templom melletti Hilton-szálló helyén működött anno a régi Pénzügyminisztérium.”

Az időpontra is tettem utalást; a XIX. század utolsó évtizedeit illetve a századfordulót jelöltem meg.

Forrásom a Corvina Kiadó gondozásában 1981-ben megjelent „Budapest Anno. Fényképfölvételek műteremben és házon kívül Klösz György udv. Fényképészeti műintézete által.” című könyv volt.

Kérdésemet rögtön az első fotóhoz kapcsolódó mondatok alapján szövegeztem meg, melyeket idéznék is:

„Kilátás a Ferenc József (Roosevelt) térről a századfordulón. A Várhegyen a Mátyás-templom mellett jobbra a Hilton-szálló helyén a régi Pénzügyminisztérium, továbbá jobbra középen az egykori Ferenc József Nevelőintézet. A kép jobb szélén a Blum-féle gőzmalom rég lebontott épülete mögött a vízivárosi Szt. Anna-templom toronysisakjai. Az előtérben, a hídfő mellett a Duna Gőzhajózási Társaság >raktelepe<.”

Mivel úgy véltem, hogy az albumban található képaláírások szerzőjét, Dr. Seeger Ervint, a jeles hely- ill. művészettörténészt jogosan lehet „hiteles” forrásként „kezelni”, tényként fogadtam el ezeket az információkat.

Nem is lett volna semmi probléma, ha „szellemi sporttársaim”, lelkes búvárkodásuk során nem botlanak olyan adatokba, melyek mást „állítanak”. Ezek közül az egyik azért is különös, mert szintén a már említett albumban kapott helyet. Nagyjából a hatodik-hetedik – fotókat tartalmazó – lapon két olyan kép ill. azokhoz tartozó, szintén Seeger doktor úrtól származó mondat szerepel, amely, úgy tűnik, vélt vagy valós ellentmondásban van az első képhez kapcsolódó információkkal. Nevezetesen itt már más helyszínt említ meg a szerző.

Nos, bár tisztában vagyok azzal, miszerint „problémánk” eltörpül szerteágazó tevékenységük rengetegében, szeretném, ha segítene „megoldani” ezt a rejtélyt.

Fáradozását közel félszáz játékostársam nevében is köszönöm.

Üdvözlettel:

Vári Zoltán

U.i.: Amennyiben az olvasottak alapján esetleg saját környezetében is szeretné megtekinteni a (K)VÍZ’állásjelentés névre keresztelt játékunkat, úgy ezt az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3382716

marihovathne@t-online

 

2008.11.06. 10:51 • [5]


Köszönöm az információt már fel is használtam.
Egyben kérem a témában támogatásod.

Horváth György

András

 

2008.11.05. 15:39 • [4]

Ráday urat el lehet érni a raday kukac varosvedo pont hu cimen is.

marihovathne@t-online

 

2008.11.04. 16:50 • [3]

T Forumozók.
Korábbi bejelentkezésem azt a reményt szolgálta,hogy Ráday ur hátha fel-
figyel porba hult nemzeti kincsünk megismertetésére.A közelmultban az MTV
által sugárzott müsor bizonyitotta hogy jó minőségü filmfelvételek vannak
arhivumában amelyek felhasználásával be lehetne mutatni tönkre tett büszke-
ségünk valamikori állapotát.
Figyelembe véve hogy eredeti állapota megsemmisült,célszerünek látnám az
eredeti állapot bemutatását.

Köszönettel. Horváth györgy.

Ruyter

 

2008.10.29. 14:41 • [2]

Szia!
Ajánlanám figyelmedbe a Corvina kiadványát; Budapest anno : Fényképfölvételek műteremben és házon kívül / Klösz György udv. fényképészeti műintézete által ; [az előszót Mesterházi Lajos, a képek magyarázó szövegét Seenger Ervin írta]. 

Előzmény: marihovathne@t-online • 2008.04.20. 15:03 • [1] Előzménykövetés

marihovathne@t-online

 

2008.04.20. 15:03 • [1]

Kérem ha valaki rendelkezik a 45-elötti állapotot bemutató bármilyen anyaggal, kérem jelezze! Ezuton kérem Ráday urat/mivel más módon nem lehet elérni/sziveskedjék ebbena témában is sorozatot inditani. 

 

 

 

Budai vár 1945elötti belső részének ismertetése.

Nem csak unokáink,de még mi sem ismerjük a vár háborus pusztitás elötti kinézetét. Talán érdemes lenne erről is egy müsort késziteni. /korabeli filmek,fényképek,szám.gépes technika felhasználásával.

 

 

marihovathne@t-online

 

2010.10.08. 11:07 • [21]

Tisztelt Dávid Klára klubtársunknak megköszönöm azt a csodálatos anyogot melyet
megküldött és az a borzalmas pusztitást látva mit a budai várral tettek nagyon
elszomorit.
A kérdés továbra is az hogy ha létezik ilyen ismertető anyag azt széles nyilvá-
nosságot miért nem kap?
Valamikor….majd elkellene gondolkozni az eredeti helyzet visszaálitásán is
ez az egész országnak érdeke lenne./lásd.Prága,Bécs,Párizs, Bajorország stb/

Amit a Ráday müsorral kapcsolatban irt egyik klubtársunnk egyetértek azzal hogy
annak megszüntetése nagy hiba/bár az általam felvetett kérdéssel nem foglalkozott/
de a Bécsi u-i téma valóban nem ebbe forumba való

Tisztelettel. Horváth György.

Előzmény: nzashoka • 2010.10.07. 09:33 • [19] Előzménykövetés

SzF

 

0000.00.00. 00:00 • [20]

Azt ugyan nem értem, hogyan kerül a Budai Vár múltjáról szóló fórumba az alábbi megjegyzés, de közlöm: egyesületünk a Bécsi utcai tervnek az V. ker. általi engedélyezése ellen fellebbezést nyújtott be (más társadalmi testületekkel együtt). Ráday Mihállyal erről az ügyről személyesen nem beszéltem, (most meg nem tehetem, éppen más kontinensen tartózkodik). De csacskaságnak tartom az ilyen általánosítást – mindenki esetében -, mintha Puskás Öcsi életútjára azt tartanánk jellemzőnek, amikor kihagyta a 11-est a csehszlovákok ellen.

Előzmény: nzashoka • 2010.10.07. 09:33 • [19] Előzménykövetés

nzashoka

 

2010.10.07. 09:33 • [19]

Tisztelt Olvasók!
Gyanítom, hogy ezen hozzászólásomat a címzett hamarosan törölni fogja, de megteheti, az övé a honlap, és ami nem illik bele az ő elképzeléseibe, azt nem fogja megtűrni.
Korábban Ő VOLT A VÁROS VÉDŐSZENTJE.
Mára sajnos, Bojár I.A. társaságában minden korábbi tettét visszavonta – mint II.József anno cedenbál.(De legalább ő csak a halálos ágyán tette, tehát anygagi érdeke nem fűződött hozzá – ellentétben az említett urakkal.)
Azzal tökéletesen egyetértek, hogy szálljunk be Tarlós köreibe, hisz ami korábban )2002-ben o.v. elvesztett választása idején) beindult, az tarthatatlan, és a lényeg valóban az lenne, hogy kialakuljon egyfajta valódi összefogás a városért (továbbá az országért, a zemberekért (siccc!), értünk, de NEM ÚGY, AHOGY MOST R.M. ÉS TÁRSAI TESZIK, AZ ÁLTALUK EDDIG VÉDETT VÁROS LEROMBOLÁSA RÉVÉN.
Hát valahogy így….
A letiltott műsorról pedig annyit, hogy eddig az tökéletes volt.
Ezután a bontási támogatás után kér lenne folytatni a műsort, mert sajnos innen már csak egyszerű hazugságnak minősülne.
üdv…

SzF

 

2010.09.07. 16:13 • [18]

Tisztelt Horváth Úr!
Dávid Klára társunk hívta fel a figyelmemet egy érdekes összevetésre: milyen volt a Palota a múlt század elején, illetve most. Itt található: 
http://www.youtube.com/watch?v=V0El1Oa_Ivg
Üdvözlettel:
SzF

Előzmény: marihovathne@t-online • 2010.08.25. 10:40 • [17] Előzménykövetés

marihovathne@t-online

 

2010.08.25. 10:40 • [17]

Tisztelt Szőllősi ur.
A 2010.08.24.-én kelt hozzászólására reagálva az alábbiakrol kivánom tájékoztatni.

A témában a forumra irt hozzászolásaim alapján látható,hogy próbálom a kérdést
folyamatában “melegen tartani”de illetékes részről nem látható érdeklődés.
Több alkalommal irtam a honlap szerkesztőségének sőt Ráday Mihály urnak is.
A hozzászólásokban leirtakon kivül külön imélt küldtem Ráday ur részére is.
Telefonon lehetetlen kapcsolatba lépni vele,igy még időpontot sem tudtam kérni
személyes találkozásra.
Nos ezért “morgolodok” mivel ugy látom ez a téma számukra érdektelen.
A közelmultban láttam,hogy a Német diktátor bunkerét számitógépes technika
és egyébb korabeli filmek,fotók segitségével bemutatták.
Nálunk ez miért nem oldható meg?
Sem én sem akorosztályom,sem UNOKÁINK soha nem fogják megismerni a vár igazi
arcát,ugyanis azt “gondosan” átalakitották.

Tisztelettel.
Horváth György

SzF

 

2010.08.24. 11:48 • [16]

Tisztelt Horváth Úr!
Olvasom morgolódását. Illetékesnek ugyan nem tartom magam, de olvasója vagyok a fórumnak (meg is néztem otthoni gyűjteményemben, tudok-e érdemlegesen hozzátenni valamit, nem találtam olyat). Viszont régi egyesületi emberként kérdem: a szívének kedves ügy előreviteléért mivel próbálkozott még e fórum nyitásán kívül? Mert az kétségtelen, hogy az egyesületi életben az online-kapcsolatok csak szűk körben játszanak érdemi szerepet, viszont ott vannak a hagyományos értekező és közösségépítő módszerek is.
Üdvözlettel:
Szöllősi Ferenc

Előzmény: marihovathne@t-online • 2010.08.24. 09:06 • [15] Előzménykövetés

marihovathne@t-online

 

2010.08.24. 09:06 • [15]

T Városvédő Egyesület.

Szomoruan kell tudomásul vennem,hogy Önöket nem érdekli a Budai Vár mely Nemzeti
Kincsünk,mivel a két éve inditott témára egyáltalán nem reagáltak.
Feltehetően el sem plvassák.

Tisztelettel.
Horváth György

marihovathne@t-online

 

2010.04.08. 11:14 • [14]

Kedvas kataipati!
Tisztelettel kérem hogy küldje meg cimemre a budaivár háboru elötti állapotávai kapcsolatos rendelkezésére álló anyagokat,kökyvcimeket stb

Köszönettel.
Horváth György.
Továbra is fentartom azon véleményemet hogy ez a nemzeti kincsünk fontos részét
érintötéma az illetékeseket egyáltalán nem érdekl,illetve ugy tünik számukra
érdektelen./városvédők/

marihovathne@t-online

 

2010.01.27. 11:06 • [13]

KKedves kataipati!
Nagyon örülök,hogy végre valaki javasolt a témában uj ismereteketjelentő őinformáciőkat/az erre illetékesek ezt nem teszik/kérem ha módjában áll
küldje meg a rendelkezésére álló nyagokai,cimeket részemre.

kataipati

 

2010.01.17. 00:37 • [12]

Nem túl régen köröztek az interneten egy ilyen volt-ilyen lett e-mailt, melyben képekkel mutatják be a mérhetetlen rombolást, ami a Budai várban történt, történik. Nagyon tanulságos.
Ha kapok egy e-mail címet, el tudom küldeni.
Megjelent pár éve egy könyv egy nagyon kedves idős hölgy tollából, aki a palotában nőtt fel és beszámol a különböző szárnyakban volt szobákról, termekről, a mellék épületekről stb. Ha kezembe kerül a könyv, megírom a címét. A Liteában lehetett kapni. Nem tudom, hogy van-e még belőle.
Kata

 

 

Gyorgy

 

2009.05.18. 10:38 • [11]

Kedves Gábor.

Megerösitve látom azon észrevételemet,hogy Nemzeti Kincsünk eredeti /háboru
elötti/állapota az arra illetékesek közül senkit sem érdekel.
Több mint egy éve irtam ezzel kapcsolatban a “Forum”-ba de az ég világon
senki sem reagált az illetékesek közül rá.
Külön kértem Ráday ur segitségét is de hiába.
A fent leirtak alpján fájó szivvel kell megálapitanom,hogy sem az én korosz-
tályom,sem pedig “U N O K Á I N K”soha nem ismerik meg a Budai Várpalota
eredeti/csodálatosnak mondott/állapotát.

Tisztelettel.
Horváth György.

Előzmény: Gyorgy • 2009.03.02. 17:52 • [7] Előzménykövetés

saintjust

 

2009.04.07. 11:19 • [10]

Találtam még egy képet az épületről.
http://www.freeweb.hu/fzsooo/Dunaninnen/Budapest/Budapest_elemei/v3_document.htm
+ nem teljesen a témába vág, de a Magyar Elektronikus Könyvtárban fenn van egy 1902-es díszalbum Budapestről. Szép.

http://www.mek.oszk.hu/03500/03519/index.phtml#

András

 

2009.03.16. 18:31 • [9]

köszi, ez szuper, nagy ritkaság!

Előzmény: Heliodos • 2009.03.11. 12:21 • [8] Előzménykövetés

Heliodos

 

2009.03.11. 12:21 • [8]

András!

Találtam egy háborús képet. Talán az is érdekes lehet – már amennyire ezt erről a képről ki lehet venni – hogy milyen károkat szenvedett…

http://www.mol.gov.hu/images/ups/507.jpg

Ezt a linket pedig mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy-két archív képet látni egykori nevezetes budapesti épületekről (a levéltár épülete ezek közt is szerepel):

http://epiteszforum.hu/node/9134

Előzmény: András • 2008.04.12. 21:04 • [2] Előzménykövetés

Gyorgy

 

2009.03.02. 17:52 • [7]

Kedves Gábor!
Kb egy év e inditottam ebben a témában ,ugyanijen javaslatot de még senki,/
Ráday ur/ sem reagált rá.
Néha ugy érzem mintha még mindig tabu lenne ez a téma.A mi csodálatosnak
mondott Palotánkat helyreállitás cimén teljesen tönkretették.
Véleményem szerint aki tehetne az ügyben bármit az halgat.
A közelmultban a “sirjaink”cimü müsorban szereplő ,volt testőr csodálatos
képeket mutatott be.
Ismételt kérdésem,miért nem láthatjuk a vár háboru elötti állapotát,
hiszen rengeteg fénykép film és a számitógépes technika is rendelkezésre áll.

Előzmény: SzGábor • 2009.02.23. 20:12 • [6] Előzménykövetés

SzGábor

 

2009.02.23. 20:12 • [6]

Halli
Nem csak a háború elötti hanem a teljes vártörténet homályos. Érdekes lenne a számitogépes feltérképezés korok szernt is.

Szaga.

Spánya

 

2009.01.19. 15:17 • [5]

Szerintem egyértelműen téves az első képaláírás. Tényleg a Várban működött a Pénzügyminisztérium, de nem teljesen ott, mint ahogy azt a forrás állítja. Tudtommal nem a Hilton helyén, hanem a Szentháromság téren volt (részben van) ez az épület, mely ma a Magyar Kultúra Háza – szembeállva a Nagyboldogasszony templommal balra áll. Eredetileg sokkal díszesebb volt, de a ’44-’45-ös ostrom alatt annyira súlyosan megsérült, hogy egyes részeit vissza kellett bontani.

Google-ban az első találat a “Pénzügyminisztérium Szentháromság tér” keresésre ez volt:

http://vilagjaro.jesign.hu/web/vum2/2006/majus/hazaibuszkesegek.html

A Hilton helyén egyházi épület volt, ha nem tévedek…

Ruyter

 

2008.11.12. 09:45 • [4]


Sziasztok!

Lenne egy kérdés, amire választ keresek. Ez ügyben már két e-mail-t is írtam; egyrészt a Budapesti Történeti Múzeumba másrészt pedig a Budapesti Városvédő Egyesület címére.

Mivel sajnos még nem kaptam visszajelzést, az elküldött szöveget ide is bemásolom.

Talán sikerrel járok.

Ime:

Tisztelt Hölgyem! / Uram!

Elnézését kérem a zavarásért, de szeretném egy számomra fontos ügyben a segítségét kérni.

Viszonylag hosszú ideje tartok életben az Internet egyik oldalának fórumán egy – a magam és Homo Ludens társaim művelődést, ismereteink bővítését szolgáló – kvízjátékot.

A közelmúltban olvasmányélmény alapján fogalmaztam meg egyik feladványomat, melyben azt állítottam, hogy „a Várhegyen a Mátyás-templom melletti Hilton-szálló helyén működött anno a régi Pénzügyminisztérium.”

Az időpontra is tettem utalást; a XIX. század utolsó évtizedeit illetve a századfordulót jelöltem meg.

Forrásom a Corvina Kiadó gondozásában 1981-ben megjelent „Budapest Anno. Fényképfölvételek műteremben és házon kívül Klösz György udv. Fényképészeti műintézete által.” című könyv volt.

Kérdésemet rögtön az első fotóhoz kapcsolódó mondatok alapján szövegeztem meg, melyeket idéznék is:

„Kilátás a Ferenc József (Roosevelt) térről a századfordulón. A Várhegyen a Mátyás-templom mellett jobbra a Hilton-szálló helyén a régi Pénzügyminisztérium, továbbá jobbra középen az egykori Ferenc József Nevelőintézet. A kép jobb szélén a Blum-féle gőzmalom rég lebontott épülete mögött a vízivárosi Szt. Anna-templom toronysisakjai. Az előtérben, a hídfő mellett a Duna Gőzhajózási Társaság >raktelepe<.”

Mivel úgy véltem, hogy az albumban található képaláírások szerzőjét, Dr. Seeger Ervint, a jeles hely- ill. művészettörténészt jogosan lehet „hiteles” forrásként „kezelni”, tényként fogadtam el ezeket az információkat.

Nem is lett volna semmi probléma, ha „szellemi sporttársaim”, lelkes búvárkodásuk során nem botlanak olyan adatokba, melyek mást „állítanak”. Ezek közül az egyik azért is különös, mert szintén a már említett albumban kapott helyet. Nagyjából a hatodik-hetedik – fotókat tartalmazó – lapon két olyan kép ill. azokhoz tartozó, szintén Seeger doktor úrtól származó mondat szerepel, amely, úgy tűnik, vélt vagy valós ellentmondásban van az első képhez kapcsolódó információkkal. Nevezetesen itt már más helyszínt említ meg a szerző.

Nos, bár tisztában vagyok azzal, miszerint „problémánk” eltörpül szerteágazó tevékenységük rengetegében, szeretném, ha segítene „megoldani” ezt a rejtélyt.

Fáradozását közel félszáz játékostársam nevében is köszönöm.

Üdvözlettel:

Vári Zoltán

U.i.: Amennyiben az olvasottak alapján esetleg saját környezetében is szeretné megtekinteni a (K)VÍZ’állásjelentés névre keresztelt játékunkat, úgy ezt az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3382716

Ruyter

 

2008.10.29. 14:51 • [3]

Kedves András!

Ezt a kiadványt már lapozgattad?

Budapest anno : Fényképfölvételek műteremben és házon kívül / Klösz György udv. fényképészeti műintézete által ; [az előszót Mesterházi Lajos, a képek magyarázó
szövegét Seenger Ervin írta].

Bp. : Corvina, 1984,

Amúgy egy kérdés; most regisztráltam. Ismerkedem az oldallal és a fórummal. Miért olyan kihalt itt minden.

Bocsi de ez az első benyomásom.

Előzmény: András • 2008.04.12. 21:04 • [2] Előzménykövetés

András

 

2008.04.12. 21:04 • [2]

engem például nagyon érdekelne a levéltár épületének minden fellelhető fotója abból az időből, amikor még állt az óriási víztorony is.

Eddig ennyit találtam:
http://viztorony.hu/h/budapest/95.html

És van róla egy szép régi képeslapom:

 

 

marihovathne@t-online

 

2008.04.04. 14:28 • [1]

Nem csak unokáink,de még mi sem ismerjük a vár háborus pusztitás elötti kinézetét.

Talán érdemes lenne erről is egy müsort késziteni.
/korabeli filmek,fényképek,szám.gépes technika felhasználásával.

Unokáink sem…

Gyűjteményem kiegészítése végett keresem – hátha valaki rögzítette annak idején – az Unokáim sem fogják látni c. sorozat következő adásait: 69.- 1992 február 25 / 70.- 1992 április 28 / 77. – 1993 július 1 / 79.- 1993 december… Cserébe értékes…

eridanus

 

2008.03.23. 19:28 • [1]

Gyűjteményem kiegészítése végett keresem – hátha valaki rögzítette annak idején – az Unokáim sem fogják látni c. sorozat következő adásait: 69.- 1992 február 25 / 70.- 1992 április 28 / 77. – 1993 július 1 / 79.- 1993 december…
Cserébe értékes régebbi felvételeim vannak !
[email protected]

régi feliratok

Sziasztok!:) Nektek mi a véleményetek a régi (szocreál, vagy még régebbi) üzletfeliratokról, neonreklámokról? (Csemegekosár, Skála, stb.) Néhány év alatt sokat eltüntettek, és ezt én egy kicsit sajnálom…

 

 

Omcsesz

 

2011.02.24. 11:55 • [4]

Szia, Zsófi!

Szeretném felvenni veled a kapcsolatot, mivel nekem is tetszenek a régi táblák, neonok, reklámok, és fotózom is őket városszerte. Talán még segíteni is tudnék diplomamunkádban, ha még aktuális. Kérlek, küldd az email címed a [email protected], hogy felvehessük a kapcsolatot.
Sweidán Omár

zsófi

 

2008.03.18. 17:41 • [3]

Szia András!

Nem csak egy kezdeményezés volt (van)!:) A neonvadász létezik még, csak most a készítőiknek egyéb elfoglaltásuk van. De van még Izsó Zoltán honlapja www.invitel.hu/izsozoltan, ami egy nagyon jól összeszedett írás a neonokról (többek között), a www.f56.hu, hogy csak egy párat említsek. És van a Neonon Egyesület, akik régi neonfeliratokat mentenek. Az ő “mentéseik” láthatóak pl. az Elektronikai Múzeumben (Kaziczy utca). Valamint nekem is van egy jó pár fotóm a témában, 2003 óta fotózok régi feliratokat. Az én fotóimat még digitalizálni kell, mert analóg fotók.Most ebből írom a diplomámat.:)

Neked van/volt kedvenced?

Előzmény: András • 2008.03.17. 16:09 • [2] Előzménykövetés

András

 

2008.03.17. 16:09 • [2]

Szia, volt egy ilyen kezdeményeés, hogy legalább fotón megmaradjanak, de asszem ez is elhalt, legalábbis kb 1 éve nem frissült:
http://neonvadasz.freeweb.hu/

Előzmény: zsófi • 2008.03.17. 12:26 • [1] Előzménykövetés

zsófi

 

2008.03.17. 12:26 • [1]

Sziasztok!:) Nektek mi a véleményetek a régi (szocreál, vagy még régebbi) üzletfeliratokról, neonreklámokról? (Csemegekosár, Skála, stb.) Néhány év alatt sokat eltüntettek, és ezt én egy kicsit sajnálom..

illegális óriásplakátok a várra akasztva?

valaki mondja már meg nekem, hogy a budai várra miért vannak ezek az igénytelen molinók felakasztva? ki engedélyezte ezt? szánalmas, méltatlan, igénytelen, ízléstelen.

Témaindítás:2008.02.11.Utolsó hozzászólás:2008.02.11.Hozzászólások:[1.]

András 2008.02.11. 15:14 • [1]valaki mondja már meg nekem, hogy a budai várra miért vannak ezek az igénytelen molinók felakasztva?
ki engedélyezte ezt?

szánalmas, méltatlan, igénytelen, ízléstelen.

rejtvény a fejlécben

Terveim szerint rendszeresen frissül majd a kép a varosvedo.hu honlap fejlécében. Ez a mostani az első ilyen, amit feladok rejtvénynek. Lehet találgatni, melyik budapesti épület részlete van a képen! A helyes megfejtő biztos nyer majd valamit Ezt…

 

 

Ruyter

 

2008.11.12. 09:45 • [14]


Sziasztok!

Lenne egy kérdés, amire választ keresek. Ez ügyben már két e-mail-t is írtam; egyrészt a Budapesti Történeti Múzeumba másrészt pedig a Budapesti Városvédő Egyesület címére.

Mivel sajnos még nem kaptam visszajelzést, az elküldött szöveget ide is bemásolom.

Talán sikerrel járok.

Ime:

Tisztelt Hölgyem! / Uram!

Elnézését kérem a zavarásért, de szeretném egy számomra fontos ügyben a segítségét kérni.

Viszonylag hosszú ideje tartok életben az Internet egyik oldalának fórumán egy – a magam és Homo Ludens társaim művelődést, ismereteink bővítését szolgáló – kvízjátékot.

A közelmúltban olvasmányélmény alapján fogalmaztam meg egyik feladványomat, melyben azt állítottam, hogy „a Várhegyen a Mátyás-templom melletti Hilton-szálló helyén működött anno a régi Pénzügyminisztérium.”

Az időpontra is tettem utalást; a XIX. század utolsó évtizedeit illetve a századfordulót jelöltem meg.

Forrásom a Corvina Kiadó gondozásában 1981-ben megjelent „Budapest Anno. Fényképfölvételek műteremben és házon kívül Klösz György udv. Fényképészeti műintézete által.” című könyv volt.

Kérdésemet rögtön az első fotóhoz kapcsolódó mondatok alapján szövegeztem meg, melyeket idéznék is:

„Kilátás a Ferenc József (Roosevelt) térről a századfordulón. A Várhegyen a Mátyás-templom mellett jobbra a Hilton-szálló helyén a régi Pénzügyminisztérium, továbbá jobbra középen az egykori Ferenc József Nevelőintézet. A kép jobb szélén a Blum-féle gőzmalom rég lebontott épülete mögött a vízivárosi Szt. Anna-templom toronysisakjai. Az előtérben, a hídfő mellett a Duna Gőzhajózási Társaság >raktelepe<.”

Mivel úgy véltem, hogy az albumban található képaláírások szerzőjét, Dr. Seeger Ervint, a jeles hely- ill. művészettörténészt jogosan lehet „hiteles” forrásként „kezelni”, tényként fogadtam el ezeket az információkat.

Nem is lett volna semmi probléma, ha „szellemi sporttársaim”, lelkes búvárkodásuk során nem botlanak olyan adatokba, melyek mást „állítanak”. Ezek közül az egyik azért is különös, mert szintén a már említett albumban kapott helyet. Nagyjából a hatodik-hetedik – fotókat tartalmazó – lapon két olyan kép ill. azokhoz tartozó, szintén Seeger doktor úrtól származó mondat szerepel, amely, úgy tűnik, vélt vagy valós ellentmondásban van az első képhez kapcsolódó információkkal. Nevezetesen itt már más helyszínt említ meg a szerző.

Nos, bár tisztában vagyok azzal, miszerint „problémánk” eltörpül szerteágazó tevékenységük rengetegében, szeretném, ha segítene „megoldani” ezt a rejtélyt.

Fáradozását közel félszáz játékostársam nevében is köszönöm.

Üdvözlettel:

Vári Zoltán

U.i.: Amennyiben az olvasottak alapján esetleg saját környezetében is szeretné megtekinteni a (K)VÍZ’állásjelentés névre keresztelt játékunkat, úgy ezt az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3382716

András

 

2008.11.05. 15:36 • [13]

Szia, az úgy volt, hogy elkezdtem lecserélgetni a honlap fejlécét.
Aztán lehetett találgatni, mi van a képen.
Túl nagy sikere nem volt, így abbamaradt, meg én is kevésbé értem rá.
A nyeremény sem lett tisztázva, szóval izé… 

Előzmény: Ruyter • 2008.10.29. 14:29 • [12] Előzménykövetés

Ruyter

 

2008.10.29. 14:29 • [12]

Szia András!
Szia Mindenki!

Most tévedtem ide és mint afféle “Homu Ludens” érdeklődnék ennek a játéknak a részleteiről.

Előzmény: András • 2008.05.26. 18:39 • [11] Előzménykövetés

András

 

2008.05.26. 18:39 • [11]

Ok, a megfejtés helyes
Nyertél egy nemtudommit
Megkérdezem az Egyesületet, mit tudnak felajánlani.

Ja, nem akarod esetleg a következő feladványt beküldeni?
Szívesen betenném! Tényleg, lehetne ez a nyertes egyik “nyereménye”, hogy ő kérdezhet a következő körben.

Ha igen, akkor várok 2-3 képet, lehetőleg nagy felbontásban (hogy választhassak, melyiket tudom szépen beszerkeszteni) és hogy melyik részletére gondoltál.

Címem: [email protected]

Előzmény: Heliodos • 2008.05.26. 12:01 • [10] Előzménykövetés

Heliodos

 

2008.05.26. 12:01 • [10]

Ez olyan könnyű, hogy szinte válaszolni sem merek rá.
A tipp (több, mint tipp): a Várkert bazár.

Előzmény: András • 2008.05.13. 17:36 • [9] Előzménykövetés

András

 

2008.05.13. 17:36 • [9]

Eltelt egy hónap, lecseréltem a fejlécképet, de a megfejtés nem változott, ugyanott készült, mint az elmúlt hónapban látható részlet.
Ha így sem megy, könnyítek majd…

András

 

2008.04.12. 22:16 • [8]

az új fejléckép egészen hasonló az előzőhöz: némi tégla és egy íves motívum.
viszont mindez a Duna jobb partján található

András

 

2008.04.12. 21:54 • [7]

na ezt senkinek nem sikerült kitalálni.
akkor most szabad a gazda:
ez az Állami Balettintézet épülete az Andrássy úton.

András

 

2008.03.17. 16:10 • [6]

Na jó, ez marad március végéig.
Még segítség: Az Octogon és a Bajcsy között van.

András

 

2008.03.03. 17:48 • [5]

Nem talált.
Segítség: Andrássy út, páratlan oldal.
Kicsit meghosszabbítom, valakinek legyen sikerélménye

 

NAPHEGY, teniszpálya kontra lakópark

www.lmv.hu/naphegy

 

 

kreutzerivan

 

2008.02.22. 21:26 • [5]

Jó magam nem vagyok I.kerületi lakos de minden második nap a naphegyi tenisz pálya melet haladok el.
Szerény véleményem szerint nem kellene minden Sportólásra alkalmas
területet eldni a város vezetőinek.
Ha mindent eladnak akkór hol fognak szabadidős sport üzni az emberek?

egyelsőkerületilakos

 

2007.12.11. 14:19 • [4]


Tisztelt I kerületi Lakók/Választók!

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Kerületi Építési Szabályzat (KÉSZ) módosításáról a végső szavazás a Képviselő-testület soron következő ülésén

2007. december 13-án, csütörtökön
17 órakor

lesz.

A KÉSZ módosításáról az 1. napirendi pont alatt fognak szavazni a képviselők.

Szeretnénk név szerinti szavazást elérni a Képviselő-testületi ülésen, ezért kérjük, hogy minél többen jöjjenek el arra. Ez az a fórum, ahol eldől a teniszpályák sorsa, és ahol láthatjuk, hogy az általunk megválasztott képviselők kinek az érdekét képviselik.

Az ülés helyszíne:
Városháza, I. kerület, Kapisztrán tér 1.

Megközelíthető: Moszkva térről a 10-es busszal a Kapisztrán téri megállóig.

Megjelenésükre feltétlenül számítunk!
Kérjük, hogy szóljanak ismerőseiknek és a téma iránt érdeklődőknek is!

Naphegyi Res Publica Egyesület
Naphegy Csoport

www.lmv.hu/naphegy

egyelsőkerületilakos

 

2007.12.05. 10:45 • [3]

MA (dec.5 szerda) este, 19.00-tól 20.00-ig a Civil Rádió Demokrácia MOST! című műsorában Dr. Jávor Béla a Naphegyi Res Publica Egyesület vezetője szerepel.
TÉMA: Naphegy teniszpálya kontra irodaház.
Az önkormányzat egyelőre fontolgatja, hogy résztvesz-e.
CIVIL RÁDIÓ FM 98.00 

rejtvény a fejlécben   

2007.12.05. 10:44 • [2]

Terveim szerint rendszeresen frissül majd a kép a varosvedo.hu honlap fejlécében. Ez a mostani az első ilyen, amit feladok rejtvénynek. Lehet találgatni, melyik budapesti épület részlete van a képen! A helyes megfejtő biztos nyer majd valamit Ezt…

Témaindítás:2008.02.04.Utolsó hozzászólás:2008.11.12.Hozzászólások:[14.]

Ruyter 2008.11.12. 09:45 • [14]
Sziasztok!

Lenne egy kérdés, amire választ keresek. Ez ügyben már két e-mail-t is írtam; egyrészt a Budapesti Történeti Múzeumba másrészt pedig a Budapesti Városvédő Egyesület címére.

Mivel sajnos még nem kaptam visszajelzést, az elküldött szöveget ide is bemásolom.

Talán sikerrel járok.

Ime:

Tisztelt Hölgyem! / Uram!

Elnézését kérem a zavarásért, de szeretném egy számomra fontos ügyben a segítségét kérni.

Viszonylag hosszú ideje tartok életben az Internet egyik oldalának fórumán egy – a magam és Homo Ludens társaim művelődést, ismereteink bővítését szolgáló – kvízjátékot.

A közelmúltban olvasmányélmény alapján fogalmaztam meg egyik feladványomat, melyben azt állítottam, hogy „a Várhegyen a Mátyás-templom melletti Hilton-szálló helyén működött anno a régi Pénzügyminisztérium.”

Az időpontra is tettem utalást; a XIX. század utolsó évtizedeit illetve a századfordulót jelöltem meg.

Forrásom a Corvina Kiadó gondozásában 1981-ben megjelent „Budapest Anno. Fényképfölvételek műteremben és házon kívül Klösz György udv. Fényképészeti műintézete által.” című könyv volt.

Kérdésemet rögtön az első fotóhoz kapcsolódó mondatok alapján szövegeztem meg, melyeket idéznék is:

„Kilátás a Ferenc József (Roosevelt) térről a századfordulón. A Várhegyen a Mátyás-templom mellett jobbra a Hilton-szálló helyén a régi Pénzügyminisztérium, továbbá jobbra középen az egykori Ferenc József Nevelőintézet. A kép jobb szélén a Blum-féle gőzmalom rég lebontott épülete mögött a vízivárosi Szt. Anna-templom toronysisakjai. Az előtérben, a hídfő mellett a Duna Gőzhajózási Társaság >raktelepe<.”

Mivel úgy véltem, hogy az albumban található képaláírások szerzőjét, Dr. Seeger Ervint, a jeles hely- ill. művészettörténészt jogosan lehet „hiteles” forrásként „kezelni”, tényként fogadtam el ezeket az információkat.

Nem is lett volna semmi probléma, ha „szellemi sporttársaim”, lelkes búvárkodásuk során nem botlanak olyan adatokba, melyek mást „állítanak”. Ezek közül az egyik azért is különös, mert szintén a már említett albumban kapott helyet. Nagyjából a hatodik-hetedik – fotókat tartalmazó – lapon két olyan kép ill. azokhoz tartozó, szintén Seeger doktor úrtól származó mondat szerepel, amely, úgy tűnik, vélt vagy valós ellentmondásban van az első képhez kapcsolódó információkkal. Nevezetesen itt már más helyszínt említ meg a szerző.

Nos, bár tisztában vagyok azzal, miszerint „problémánk” eltörpül szerteágazó tevékenységük rengetegében, szeretném, ha segítene „megoldani” ezt a rejtélyt.

Fáradozását közel félszáz játékostársam nevében is köszönöm.

Üdvözlettel:

Vári Zoltán

U.i.: Amennyiben az olvasottak alapján esetleg saját környezetében is szeretné megtekinteni a (K)VÍZ’állásjelentés névre keresztelt játékunkat, úgy ezt az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3382716

András 2008.11.05. 15:36 • [13]Szia, az úgy volt, hogy elkezdtem lecserélgetni a honlap fejlécét.
Aztán lehetett találgatni, mi van a képen.
Túl nagy sikere nem volt, így abbamaradt, meg én is kevésbé értem rá.
A nyeremény sem lett tisztázva, szóval izé…

Előzmény: Ruyter • 2008.10.29. 14:29 • [12] ElőzménykövetésRuyter 2008.10.29. 14:29 • [12]Szia András!
Szia Mindenki!

Most tévedtem ide és mint afféle “Homu Ludens” érdeklődnék ennek a játéknak a részleteiről.

Előzmény: András • 2008.05.26. 18:39 • [11] ElőzménykövetésAndrás 2008.05.26. 18:39 • [11]Ok, a megfejtés helyes
Nyertél egy nemtudommit
Megkérdezem az Egyesületet, mit tudnak felajánlani.

Ja, nem akarod esetleg a következő feladványt beküldeni?
Szívesen betenném! Tényleg, lehetne ez a nyertes egyik “nyereménye”, hogy ő kérdezhet a következő körben.

Ha igen, akkor várok 2-3 képet, lehetőleg nagy felbontásban (hogy választhassak, melyiket tudom szépen beszerkeszteni) és hogy melyik részletére gondoltál.

Címem: [email protected]
Előzmény: Heliodos • 2008.05.26. 12:01 • [10] ElőzménykövetésHeliodos 2008.05.26. 12:01 • [10]Ez olyan könnyű, hogy szinte válaszolni sem merek rá.
A tipp (több, mint tipp): a Várkert bazár.Előzmény: András • 2008.05.13. 17:36 • [9] ElőzménykövetésAndrás 2008.05.13. 17:36 • [9]Eltelt egy hónap, lecseréltem a fejlécképet, de a megfejtés nem változott, ugyanott készült, mint az elmúlt hónapban látható részlet.
Ha így sem megy, könnyítek majd…András 2008.04.12. 22:16 • [8]az új fejléckép egészen hasonló az előzőhöz: némi tégla és egy íves motívum.
viszont mindez a Duna jobb partján találhatóAndrás 2008.04.12. 21:54 • [7]na ezt senkinek nem sikerült kitalálni.
akkor most szabad a gazda:
ez az Állami Balettintézet épülete az Andrássy úton.


András 2008.03.17. 16:10 • [6]Na jó, ez marad március végéig.
Még segítség: Az Octogon és a Bajcsy között van.András 2008.03.03. 17:48 • [5]Nem talált.
Segítség: Andrássy út, páratlan oldal.
Kicsit meghosszabbítom, valakinek legyen sikerélménye

egyelsőkerületilako

I. kerület, NAPHEGY, TENISZPÁLYA KONTRA IRODAHÁZ!!!!

Dec. 7-én 15 órakor TILTAKOZÓ LAKOSSÁGI GYŰLÉS lesz!
Helyszín: Az Aladár utcai Tenisz Klubház előtti útszakasz.

Továbbra is kiállunk a kilátást elvevő, a Naphegy műemléki környezetébe nem illeszkedő, a levegőt jelentősen szennyező tervezett irodaházak építése ellen, amit az ÖNKORMÁNYZAT a LAKOSSÁGGAL SZEMBEN sajnos változatlanul TÁMOGAT A BERUHÁZÓ JAVÁRA!!!!!….

Kérdésünk: MIÉRT???

Ha Ön sem érti, s nem ért egyet, ill. ha nem akar a sportpálya helyén irodaházat, jöjjön el tiltakozó lakossági gyűlésünkre, hogy a jogi lépéseken kívül így is felhívjuk választott Képviselőink figyelmét a Lakosság/Választók véleményére, amit sajnos egyre inkább figyelmen kívül hagynak!!…
Már eddig is értünk el sikereket, hiszen a Képviselő-testület levette napirendjéről a korábbi KÉSZ-módosítás tervét. Jelenleg egy újabb tervezet van napirenden, amely a http://www.budavar.hu honlapon megtekinthető és véleményezhető.
(Lesznek beszédek, bohócok, tiltakozás, és mikuláselôadás is.)

BÔVEBBET ERRÔL ITT OLVASHAT: http://www.lmv.hu/naphegy

Naphegyi Res Publica Egyesület és a Naphegy Csoport szervezésében

PLAKÁT a weboldalon LETÖLTHETÔ ÉS TERJESZTHETÔ!!!

egyelsőkerületilakos

 

2007.12.05. 10:41 • [1]


www.lmv.hu/naphegy

 

 

Arany János u. -Sas u. sarok

sziasztok!én csak most fedeztem fel hogy az emlitett sarkon egy hatalmas üres házhely tátong. esetleg tudtok róla hogy miért kellett azt a házat lebontani? és hogy mi lesz a helyén? köszi

 

 

milán

 

2008.03.17. 10:22 • [4]

Sziasztok!
Igen, megint sikerült egy házat (nem is kicsit, egyre nagyobbat) lebontani. Hogy mi épül oda, az funkcionálisan mindegy, abban biztosak lehetünk, hogy ismét darabokra hullik Budapest egyik részének városképe. (Mert a teljes kép már eddig is darabokban volt.) A közelében (Október 6. u.) valóban némileg más felfogásban (persze a teljes dózeroláshoz képest minden könnyedén számít más felfogásnak…) szálloda épül. A kérdés – ha ilyen gyorsuló ütemben folyik az értékvesztés, a rombolás, – hogy minek? Gondolkodott már valaki azon, hogy ha sikerül végre minden, hangulatot adó, elgondolkodtató, képzeletet beindító házat lebontanunk, akkor minek építünk szállodákat? Mert a bankok üvegpalotái, a részben, de mindenképpen valami ízléstelen, elütő, az egységesből kirívó modernnel megtoldott, kiegészített és így felújított (akkor lesz szálloda) épületek okán (hogy a plázákat ne említsem, mert az nem építészet, arról nincs mit mondani) senki, de tényleg senki nem fog jönni ebbe a városba? Kit fog érdekelni ez a város? Mikor vesszük észre végre, hogy pontosan azt tesszük egyre nagyobb mértékben és egyre gyorsabban tönkre, ami az egyetlen értéke ennek a városnak, amiért érdemes ide eljönni. Kinek építjük a hoteleket, szállodákat? A pláza túristáknak?

Élmény: A Vörösmarty téren francia túristák (idézem): A ***-nél fogva kellene felakasztani azt, aki ezt ide építette. Én egy szót sem tudok franciául, de párom anyanyelvi. A kibuggyanó nevetés okán a franciák érzik, lebuktak. Kultúráltan magyarázzák, senkit nem akartak megbántani, de szerintük ez szörnyű. Aztán meghallgathatod, vagy elolvashatod, hogy az építész szerint milyen csodálatos (hogy megvalósult az ő nagy álma). Jó neki. Az kit érdekel, hogy sem a környező épületekhez, sem a városhoz, sem az emberekhez semmi köze… Nem lehet, hogy ez a baj?

A bosszankodó, panaszkodó túristákat nem mesélem, akik minden egyes “modern” épület láttán, ami bevésődött egy szép, andalgásra ösztönző pesti utca testébe, kizökkennek és értetlenkednek. Szerintem én még meg fogom élni, hogy Budapesten lesz a világ legtöbb üres szállodája…

És magunkról is valamit. A II. világháborúban Budapest ostroma volt a(!) leghosszabb és egyik legtöbb pusztulást okozó hadművelet. 56-ban is kaptak ezek az épületek rendesen. Túlélték. Egyetlen dologgal nem számoltak, hogy a XXI sz. buta (vagyis nyereségorientált) emberét képtelenek lesznek túlélni.

Milán

sk

 

2008.02.18. 10:03 • [3]

köszi a választ!:)

Előzmény: Spánya • 2008.02.12. 16:06 • [2] Előzménykövetés

Spánya

 

2008.02.12. 16:06 • [2]

nemrégiben ott járva sajnos én is felfedeztem, már nem emlékszem, milyen volt a ház, de annál bizonyára szebb ami a helyére kerül… bizonyára vmi bankot húznak fel oda is, ahogy az utcában már két másik helyen tették. egyébként a városvédő műsor foglalkozott a témával:

http://www.mtv.hu/magazin/cikk.php?id=252204

és ugyanebből az adásból az is kiderül, h üdítő példa is van a környéken, igaz, ennek kellene természetesnek lennie…

sk

 

2007.11.27. 15:06 • [1]

sziasztok!én csak most fedeztem fel hogy az emlitett sarkon egy hatalmas üres házhely tátong. esetleg tudtok róla hogy miért kellett azt a házat lebontani? és hogy mi lesz a helyén? köszi

 

Füzérvilágítást az Erzsébet hídnak

A kivilágított Budapest gyönyörű, egyike a legszebb esti panorámájú városoknak. Az esti látképben domináns szerepe van a kivilágított Lánchídnak és a királyi várnak. Az éjszakai fővárost járva, azonban sohasem értettem, hogy az Erzsébet hidat miért…

 

 

Spánya

 

2008.02.12. 16:22 • [5]

http://nol.hu/budapest/cikk/471695/

http://www.origo.hu/itthon/20071127-diszfeny-miatt-dragul-a-szabadsag-hid.html

http://www.haon.hu/hirek/Orszagos/cikk/fovarosi-kozgyules-indulhat-a-margit-hid-felujitasa/cn/haon-news-charlotteInform-20080131-0244345624

Spánya

 

2008.01.03. 22:59 • [4]

úgy tűnik sínen van a dolog és emellett még a Szabadság hidat is feldobják vele, ráadásul a Margithoz is beígérték… szóval pár éven belül a legszebb hidaink már mind ki lesznek világítva

vuki

 

2007.11.16. 08:48 • [3]

és tessék:

http://index.hu/kultur/klassz/erzsh1115/

Előzmény: vuki • 2007.08.28. 17:23 • [2] Előzménykövetés

vuki

 

2007.08.28. 17:23 • [2]

szia, teljesen jogos, sőt: én a szabadság hídon is el tudnám képzelni a díszkivilágítást.

Előzmény: pollux • 2007.07.19. 21:19 • [1] Előzménykövetés

pollux

 

2007.07.19. 21:19 • [1]

A kivilágított Budapest gyönyörű, egyike a legszebb esti panorámájú városoknak. Az esti látképben domináns szerepe van a kivilágított Lánchídnak és a királyi várnak. Az éjszakai fővárost járva, azonban sohasem értettem, hogy az Erzsébet hidat miért nem világítják ki a Lánchídhoz hasonlóan. A füzérszerűen kivilágított Erzsébet híd, felette a megvilágított Gellért szoborral, Citadellával és Szabadság szoborral szép egységet alkotna, és nem hiszem, hogy a vár-Lánchíd párosát elnyomná, hatását gyengítené.
Kérem akinek hasonló véleménye van, vagy éppen ellentétes az reagáljon a felvetésemre

 

 

Hozzászólások

Teljes fórum lista 

Kapucinus utca

Az I. kerület Kapucinus és Jégverem utca sarkán áll egy gyönyörű ház, mától bontják, tud róla esetleg valaki valamit?Nem vagyok statikus, így nem tudom megítélni, hogy valóban “elkerülhetetlen” a bontás, de félek hogy a Hungária-fürdőhöz hasonló…

 

 

 

egyelsőkerületilakos

 

2007.12.04. 09:48 • [4]

I. kerület, NAPHEGY, TENISZPÁLYA KONTRA IRODAHÁZ!!!!

Dec. 7-én 15 órakor TILTAKOZÓ LAKOSSÁGI GYŰLÉS lesz!
Helyszín: Az Aladár utcai Tenisz Klubház előtti útszakasz.

Továbbra is kiállunk a kilátást elvevő, a Naphegy műemléki környezetébe nem illeszkedő, a levegőt jelentősen szennyező tervezett irodaházak építése ellen, amit az ÖNKORMÁNYZAT a LAKOSSÁGGAL SZEMBEN sajnos változatlanul TÁMOGAT A BERUHÁZÓ JAVÁRA!!!!!….

Kérdésünk: MIÉRT???

Ha Ön sem érti, s nem ért egyet, ill. ha nem akar a sportpálya helyén irodaházat, jöjjön el tiltakozó lakossági gyűlésünkre, hogy a jogi lépéseken kívül így is felhívjuk választott Képviselőink figyelmét a Lakosság/Választók véleményére, amit sajnos egyre inkább figyelmen kívül hagynak!!…
Már eddig is értünk el sikereket, hiszen a Képviselő-testület levette napirendjéről a korábbi KÉSZ-módosítás tervét. Jelenleg egy újabb tervezet van napirenden, amely a http://www.budavar.hu honlapon megtekinthető és véleményezhető.
(Lesznek beszédek, bohócok, tiltakozás, és mikuláselôadás is.)

BÔVEBBET ERRÔL ITT OLVASHAT: http://www.lmv.hu/naphegy

Naphegyi Res Publica Egyesület és a Naphegy Csoport szervezésében

PLAKÁT ITT LETÖLTHETÔ ÉS TERJESZTHETÔ!!!

jégverem

 

2007.10.16. 19:43 • [3]

Kedves Baba!

Az Ön által feltett kérdésre a válasz, hogy az épületet a kutatások során fellelhető anyagok alapján, a mai kor technikai vivmányait beépítve, az eredeti formájában állítják helyre. Mind a homlokzat, mind a belső terek az eredeti 1870-es építéskor megtervezett arcukat fogják mutatni. Várhatóan 2008 év végére elkészül az épület, és régi pompájában tündökölhet!

üdvözlettel,

J.

Baba

 

2007.06.29. 19:56 • [2]

hosszas hiabavalo telefonalas utan azt talaltam a neten:

Műemléki védettség – 2006 január

1/2006. (I. 13.) NKÖM rendelet
egyes ingatlanok műemlékké nyilvánításáról, illetve műemléki védettségének megszüntetéséről
Megjelent: MK 2006/3., 2006. január 16.
Hatályos: 2006. január 21.

A védetté nyilvánított épületek és objektumok:

Budapest I. kerület, Jégverem u. 5., Sőtér-villa;

Kerdes, hogy ki tudna arra valaszt adni, hogy az epuletet bontjak, avagy csak felujitjak???

Baba

 

2007.06.29. 11:59 • [1]

Az I. kerület Kapucinus és Jégverem utca sarkán áll egy gyönyörű ház, mától bontják, tud róla esetleg valaki valamit?Nem vagyok statikus, így nem tudom megítélni, hogy valóban “elkerülhetetlen” a bontás, de félek hogy a Hungária-fürdőhöz hasonló történet játszódik le…

A lesajnált és nem értékén kezelt szocreál

Mi magyarok nem tudjuk megvédeni értékeinket, gyakran akkor kapunk észbe, amikor már túl késő. Ez van az ötvenes évek első felében épült szocreál lakótelepeinkkel. Ezek az egyértelmű és világos építészeti elvek alapjám épült, egységes arculatú és…

 

 

pollux

 

2007.06.28. 19:46 • [1]

Mi magyarok nem tudjuk megvédeni értékeinket, gyakran akkor kapunk észbe, amikor már túl késő. Ez van az ötvenes évek első felében épült szocreál lakótelepeinkkel. Ezek az egyértelmű és világos építészeti elvek alapjám épült, egységes arculatú és emberléptékű, ma már a legtöbb helyen kellemesen parkos épületegyüttesek mintha még a szakemberek számára sem képeznék részét épített történelmünknek. A várost járva egyre több helyen látom, hogy a szocreál lakótelepek lakóközösségei rövidtávú haszon érdekében az épületek esztétikai és építészeti egységét megbontva oda nem illő és stílusában is elütő tetőtereket alakítanak ki a legfelső szinteken, a jellegzetes nyílászárókat az épületek jellegétől teljesen eltérőekkel cserélik ki, stb.. Számomra megdöbbentő, hogy a magyar közélet és a szűkebb építész szakma milyen kevés figyelmet fordít ezekre az épületekre Budapesten és vidéken egyaránt (példának hozhatnám Várpalota gyönyörű fekvésű és egységes arculatú szocreál lakótelepét, mely minden valószínűség szerint a legszebbek közé tartozik. A városról készült turisztikai kiaványok mélyen hallgatnak a város ilyen jellegű építészeti emlékeiről).Ideje lenne lajstromba szedni a szocreál épületeket, és építészeti védelmük fontosságát tudastosítani a közvéleményben.

 

 

 

Hozzászólások

Teljes fórum lista 

Sirály (Király u. 50.)

Miért éppen most akar mindenki beköltözni ebbe a salétromos romhalmazba amikor már több mint 10 éve üresen kong? Eddig Rádaynak miért nem volt fontos? Vagy csak csak azért találta meg ő is épp most, mert kirakták az Eötvös utcából? Tisztelem…

 

 

 

kemtam

 

2007.06.25. 10:22 • [1]

Miért éppen most akar mindenki beköltözni ebbe a salétromos romhalmazba amikor már több mint 10 éve üresen kong? Eddig Rádaynak miért nem volt fontos? Vagy csak csak azért találta meg ő is épp most, mert kirakták az Eötvös utcából?
Tisztelem városvédő munkásságát – többek között az ő műsorának és könyveinek hatására vált hobbimmá a város -, de ismerve politikai múltját (jelenleg mszp-s városképvédelmi biz. tag), nagyon nem értem, hogy miért épp most akar rámozdulni az ingyenhelyiségre?
Nem értek ugyan egyet a Sirályosok házfogalaló technikájával, de Ráday nyafogása ugyancsak visszatetsző számomra. Van a városban megannyi üresen álló – hasonlóan “jó” állapotú – üzlethelyiség. Töltse meg élettel azok valamelyikét. Tegyen lépéseket azok újranyitásáért is.

 

 

Keresem Diószegi Balázs taníványait

Édesapám, Diószegi Balázs festőművész (1914-1999) 1963-1969 között Budapesten élt. Nagyon sok tanítványa volt országszerte. Keresem a tanítványait! Kérem jelentkezzenek az alábbi honlapon, a fórumon! http://www.dioszegi.5mp.eu

 

 

dioszegi

 

2007.06.20. 09:39 • [1]

Édesapám, Diószegi Balázs festőművész (1914-1999) 1963-1969 között Budapesten élt. Nagyon sok tanítványa volt országszerte. Keresem a tanítványait! Kérem jelentkezzenek az alábbi honlapon, a fórumon!
http://www.dioszegi.5mp.eu

 

Turul madár téma..

Idegenforgalomban dolgoztam idestova 40 esztendeig. Legutóbbi alkalommal Kárpátalján jártam és meghatottan, könnyezve emelt fővel tisztelegtem a Vereczkei hágón elhelyezett emlékmű előtt. Azt még megértem/ bár nehezen/ hogy az ott élők nem repesnek…

 

 

balo

 

2012.02.05. 15:50 • [4]

Tisztelt Városvédő Egyesület!
Elsősorban Tisztelt Terézvárosi csoport!
1931 évben a Fővárosi Közmunkák Tanácsa kiadásában jelent meg “Hogyan épült Budapest
1870-1930″
Felvetődik a kérdés a következő könyv címe az lesz-e Hogyan rombolódott Budapest mondjuk 2010-1980 között.
Hosszú ideje ismét a Köröndön jártam.Hogy még nem köszönt rám a 88-90sz ház kertjéből a rózsalugas elfogadom,hogy hová lettek a kővázák és a homokozók elfogadom.
De hová lett a 83-85sz kovácsoltvas kapuja amit sem az 1945,sem 1956 nem tudott eltüntetni ezt már igazán nem tudom.Továbbá azt a barbár munkát amit ott láttam aztsem tudom megemészteni.Kinek mi a véleménye? Köszönöm balo 

SzF

 

2011.06.14. 20:58 • [3]

Én nem emlékszem alulról vagy felülről kezdeményezett turulirtásra. Ha a XII. kerület egykori, Mitnyán nevű polgármestere nem a törvényesség felrúgásával állíttatja fel azt az egyetlen bronzmadarat, amely vihart keltett, akkor nem beszélnénk a turulokról. Illetve: a két világháború között Csehszlovákiához tartozó Munkácson 1924-ben lebontották a várban álló turulos oszlopot, aztán a szovjetek 1945-ben beolvasztották a bronzmadarat – mit 2008-ban Pákh Imre a saját költségén újraöntetett és felállíttatott! Az ukrán hatóság egyetértését kezdettől megnyerve! Nálunk meg egy nyikhaj polgármester öncélú kekeckedéséből képesek vagyunk össznépi veszekedést kreálni…

műhelyes

 

2011.06.14. 19:14 • [2]

Kedves Böbe.
Szerintem a választ magad is tudod, csak nem fogalmaztad meg. A vezetés ( és itt minden rendszer vezetőit értem ) fél a Magyar öntudat fellángolásától, és azt minden módon próbálja elnyomni. Ennek egyik legalapvetőbb eszköze a különböző ilyen jelképek lerombolása. Mindazonáltal magam sem értem, minek akárhova egy turult állítani, főleg engedély nélkül ( mert ugye erre is volt példa ).
A buta megalkuvó embereket jól lehet irányítani, az öntudatosokat nem lehet.
Ennyi…

Előzmény: Böbe • 2007.05.23. 10:24 • [1] Előzménykövetés

Böbe

 

2007.05.23. 10:24 • [1]

Idegenforgalomban dolgoztam idestova 40 esztendeig. Legutóbbi alkalommal Kárpátalján jártam és meghatottan, könnyezve emelt fővel tisztelegtem a Vereczkei hágón elhelyezett emlékmű előtt. Azt még megértem/ bár nehezen/ hogy az ott élők nem repesnek az örömtől egy számukra idegen nemzet által emelt Turul szobor látványától…, mert irritálja Őket. De… itthon mi a baj a magyarság szimbólikus szobrának látványában ??????
Böbe mama

 

Belváros-Lipótváros

Üdvözlet mindenkinek, aki kötődik valami okból Budapest ezen jelentős városrészeihez! Mint az Egyesület helyi csoportjának vezetője, a téma indítója és egyúttal lelkes lokálpatrióta remélem, hogy egymás tudását kiegészítve ki-ki megtalálja majd…

 

 

Heliodos

 

2007.02.22. 14:47 • [1]

Üdvözlet mindenkinek, aki kötődik valami okból Budapest ezen jelentős városrészeihez!
Mint az Egyesület helyi csoportjának vezetője, a téma indítója és egyúttal lelkes lokálpatrióta remélem, hogy egymás tudását kiegészítve ki-ki megtalálja majd ebben a fórumban, amit keres.

Egyúttal szeretném, ha viták is kialakulnának aktuális építészeti, városrendezési elképzelésekről, tervekről – ebben számítok a hozzászólók, az itt kialakuló kis közösség közreműködésére.

A csoport programjai ide nem fognak fölkerülni, mert az a főoldalon a Belváros-Lipótvárosi Helytörténeti Kör-nél szerepel. Viszont ha bárki tud valamilyen – a kerület szempontjából fontos vagy érdekes – programról, szívesen venném, ha megosztaná a többiekkel!

 

VIII. ker. műemlékei

Kérlek segítsetek, hogy ne bontsák le a Bókay J. u. 37., Leonardo u. 33., Bókay J. u. 33. sz. házakat, melyeket a most elfogadás alatt álló szabályozási terv eltüntetne!

 

 

kissirén

 

2007.09.21. 16:58 • [3]

Nekem pedig rossz hírem van. Mégsem lesz védett a Leonardo 33. Aki arra jár a napokban kitűnő szecessziós korlátelemeket, ajtókat, ablakokat vehet a bontomunkásoktól, mivel az épületet hamarosan ledózerolják. Ugyanígy fog járni még nagyon sok műemléki védelemre váró pesti belvárosi ház, az 5-6-7-8. kerületekben. (Legkevésbé az 5. kerület veszélyes, ott normálisan áll hozzá az önkorm. és az építési osztály)
Aki úgy érzi, hogy tehet valamit az ügyben, kérem, hogy tegye meg azt a valamit.

regesz

 

2007.01.24. 17:53 • [2]

Jó hírem van. a Leonardo 33. hamarosan műemléki védettség alá kerülhet.

csepp01

 

2006.12.05. 10:46 • [1]

Kérlek segítsetek, hogy ne bontsák le a Bókay J. u. 37., Leonardo u. 33., Bókay J. u. 33. sz. házakat, melyeket a most elfogadás alatt álló szabályozási terv eltüntetne!

 

vegyes információk

Amíg beindul az élet, ide hozom azokat a dolgokat, ami másnak is hasznos lehet

 

 

szutoreva

 

2008.05.08. 08:06 • [26]

Mi pontosan a mai program a Városháza dísztermében?
Nem találom sehol az előadások felsorolását.

Spánya

 

2008.04.13. 22:11 • [25]

abszurd:

http://index.hu/kultur/klassz/var0410/

http://index.hu/politika/belfold/budapest/kokibont04/

Spánya

 

2008.04.02. 21:16 • [24]

illetve még egy honlap villamos-fanatikusoknak, ha vki még nem ismerné:

http://hampage.hu/trams/sinek.html

Spánya

 

2008.04.02. 21:16 • [23]

érdekes cikk azoknak, akik szeretik a budapesti templomokat:

http://www.nol.hu/budapest/cikk/485907/

vuki

 

2007.04.20. 12:50 • [22]

Szia, ha a villamosok érdekelnek, biztos ismered ezt a fórumot az indexen:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9009238
Na itt tuti megkapod a választ.

De persze a kérdés nyitott az Egyesület felé, ha valaki tud valamit, írja meg!

Előzmény: sulit • 2007.04.20. 12:39 • [21] Előzménykövetés

sulit

 

2007.04.20. 12:39 • [21]

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt. Lehet, h már volt róla szó (ez esetben elnézést), de mit lehet tudni az UV villamosokról, konzervdoboz lett belőlük vagy esetleg vki megsajnálta őket? Nagyon köszi, ha vki tud némi infóval szolgálni!

Tom

kollararpad

 

2007.03.22. 14:27 • [20]

MENTSÜK MEG A SZABADKAI SZÍNHÁZAT!!!

A Szabadkai Önkormányzat döntése szerint lényegében lebontják a város főterén álló, 150 éves, szimbolikus színházépületet. A felújításnak álcázott bontás eredményeképpen a történelmi, részben szecessziós városmagba nem illő, esztétikailag igen silány minőséget képviselő, modernnek mondott épület kerül.

A bontást a nagyterem tetőszerkezetének valóban rossz állapotával magyarázzák, mely azonban nem indokolná az egész épületegyüttes elpusztítását, hiszen a megfelelő állapotban lévő másik szárnyban mind a mai napig kávézók működtek.

Ez az épület a város kultúrtörténeti szimbóluma, melyben a magyar kultúra számos legendás személye is megfordult, többek között Vajda János, Kosztolányi Dezső, Csáth Géza, Blaha Lujza és Kabos László. Az épület a Kárpát-medence hatodik legrégebbi magyar kőszínháza…

Lebontását nem legalizálhatja sem részleges rossz állapota, sem a szabadkaiak egyre nagyobb igénye arra, hogy végre ismét legyen használható színházuk.

Érthetetlen, hogy miért nem a részleges felújítást választották az építtetők, mellyel a jellegzetes külső kinézet, valamint a belső aula és lépcsőzet maradéktalan megőrzésével is eredményes lehet a modernizáció.

Szomorú, hogy a minden bizonnyal utolsó magyar városvezetés épp a helyi magyar kultúra egyik szimbólumának elpusztításával búcsúzik a városvezetéstől, melyet kizárólag a bontásból származó, önös gazdasági érdekekkel lehet magyarázni, hiszen az új épülethez szükséges pénzösszegek sem biztosítottak.

A színház megmentéséért aláírás gyűjtésbe kezdtek azok a szabadkaiak, akik nem hisznek a műszaki indokok és a modernizáció jelszavai mögé rejtőző városvezetésnek. A referendum kiírásához tizenháromezer aláírásra van szükség. Az ívet a város főterén lehet aláírni minden nap.

Kérek mindenkit, csatlakozzon ehhez a mozgalomhoz. Ha nincs módjában aláírni a petíciót, fejezze ki nemtetszését e történelmi örökségünk elpusztításának ügyében az önkormányzat honlapjának fórumán: www.subotica.co.yu,

Fórum: Mentsük meg a szabadkai színházat:

http://www.subotica.co.yu/new/cgi/forum/hu/viewforum.php?f=1&sid=6ef1bc0a6b173ecd4aac78c5a65958be

vagy írjon tiltakozó üzenetet a polgármesternek:
[email protected],

vagy tegyen fel kérdést ez ügyben a polgármesternek:
http://www.subotica.co.yu/new/cgi/ask/form.php?lg=hu&person=kucera

vagy a nyilvánvalóan dilettáns építésügyi hivatalnak:
[email protected].

Kértek mindenkit, küldje tovább ismerőseinek ezt a tiltakozó felhívást.

MENTSÜK MEG A SZABADKAI SZÍNHÁZAT!!!

anyó

 

2006.06.11. 14:33 • [19]

Ráday Mihály műsorának új linkje:

http://www.mtv.hu/musor.php?hid=100

anyó

 

2006.06.11. 13:21 • [18]

[url]http://my.opera.com/soseaddfel/blog/[/url]

anyó

 

2006.06.06. 22:39 • [17]

Elszomorodtam, hogy nem zajlik jobban itt az élet.

Más.
Most vettem észre, hogy a II. kerületi Bankárkéző telkére szóló elvi építési engedélyt tárgyalt a Fővárosi Tervtanács. Úgy tudtam, hogy védettséget kérnek az épület(ek)re. Tud valaki konkrétumot? Mégis lesz építkezés???

(lehet ide fotót beszúrni?)

 

vegyes információk

Amíg beindul az élet, ide hozom azokat a dolgokat, ami másnak is hasznos lehet

 

 

szutoreva

 

2008.05.08. 08:06 • [26]

Mi pontosan a mai program a Városháza dísztermében?
Nem találom sehol az előadások felsorolását.

Spánya

 

2008.04.13. 22:11 • [25]

abszurd:

http://index.hu/kultur/klassz/var0410/

http://index.hu/politika/belfold/budapest/kokibont04/

Spánya

 

2008.04.02. 21:16 • [24]

illetve még egy honlap villamos-fanatikusoknak, ha vki még nem ismerné:

http://hampage.hu/trams/sinek.html

Spánya

 

2008.04.02. 21:16 • [23]

érdekes cikk azoknak, akik szeretik a budapesti templomokat:

http://www.nol.hu/budapest/cikk/485907/

vuki

 

2007.04.20. 12:50 • [22]

Szia, ha a villamosok érdekelnek, biztos ismered ezt a fórumot az indexen:

Na itt tuti megkapod a választ.

De persze a kérdés nyitott az Egyesület felé, ha valaki tud valamit, írja meg!

Előzmény: sulit • 2007.04.20. 12:39 • [21] Előzménykövetés

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9009238

sulit

 

2007.04.20. 12:39 • [21]

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt. Lehet, h már volt róla szó (ez esetben elnézést), de mit lehet tudni az UV villamosokról, konzervdoboz lett belőlük vagy esetleg vki megsajnálta őket? Nagyon köszi, ha vki tud némi infóval szolgálni!

Tom

kollararpad

 

2007.03.22. 14:27 • [20]

MENTSÜK MEG A SZABADKAI SZÍNHÁZAT!!!

A Szabadkai Önkormányzat döntése szerint lényegében lebontják a város főterén álló, 150 éves, szimbolikus színházépületet. A felújításnak álcázott bontás eredményeképpen a történelmi, részben szecessziós városmagba nem illő, esztétikailag igen silány minőséget képviselő, modernnek mondott épület kerül.

A bontást a nagyterem tetőszerkezetének valóban rossz állapotával magyarázzák, mely azonban nem indokolná az egész épületegyüttes elpusztítását, hiszen a megfelelő állapotban lévő másik szárnyban mind a mai napig kávézók működtek.

Ez az épület a város kultúrtörténeti szimbóluma, melyben a magyar kultúra számos legendás személye is megfordult, többek között Vajda János, Kosztolányi Dezső, Csáth Géza, Blaha Lujza és Kabos László. Az épület a Kárpát-medence hatodik legrégebbi magyar kőszínháza…

Lebontását nem legalizálhatja sem részleges rossz állapota, sem a szabadkaiak egyre nagyobb igénye arra, hogy végre ismét legyen használható színházuk.

Érthetetlen, hogy miért nem a részleges felújítást választották az építtetők, mellyel a jellegzetes külső kinézet, valamint a belső aula és lépcsőzet maradéktalan megőrzésével is eredményes lehet a modernizáció.

Szomorú, hogy a minden bizonnyal utolsó magyar városvezetés épp a helyi magyar kultúra egyik szimbólumának elpusztításával búcsúzik a városvezetéstől, melyet kizárólag a bontásból származó, önös gazdasági érdekekkel lehet magyarázni, hiszen az új épülethez szükséges pénzösszegek sem biztosítottak.

A színház megmentéséért aláírás gyűjtésbe kezdtek azok a szabadkaiak, akik nem hisznek a műszaki indokok és a modernizáció jelszavai mögé rejtőző városvezetésnek. A referendum kiírásához tizenháromezer aláírásra van szükség. Az ívet a város főterén lehet aláírni minden nap.

Kérek mindenkit, csatlakozzon ehhez a mozgalomhoz. Ha nincs módjában aláírni a petíciót, fejezze ki nemtetszését e történelmi örökségünk elpusztításának ügyében az önkormányzat honlapjának fórumán: www.subotica.co.yu,

Fórum: Mentsük meg a szabadkai színházat:

http://www.subotica.co.yu/new/cgi/forum/hu/viewforum.php?f=1&sid=6ef1bc0a6b173ecd4aac78c5a65958be

vagy írjon tiltakozó üzenetet a polgármesternek:
[email protected],

vagy tegyen fel kérdést ez ügyben a polgármesternek:
http://www.subotica.co.yu/new/cgi/ask/form.php?lg=hu&person=kucera

vagy a nyilvánvalóan dilettáns építésügyi hivatalnak:
[email protected].

Kértek mindenkit, küldje tovább ismerőseinek ezt a tiltakozó felhívást.

MENTSÜK MEG A SZABADKAI SZÍNHÁZAT!!!

anyó

 

2006.06.11. 14:33 • [19]

Ráday Mihály műsorának új linkje:

http://www.mtv.hu/musor.php?hid=100

anyó

 

2006.06.11. 13:21 • [18]

[url]http://my.opera.com/soseaddfel/blog/[/url]

anyó

 

2006.06.06. 22:39 • [17]

Elszomorodtam, hogy nem zajlik jobban itt az élet.

Más.
Most vettem észre, hogy a II. kerületi Bankárkéző telkére szóló elvi építési engedélyt tárgyalt a Fővárosi Tervtanács. Úgy tudtam, hogy védettséget kérnek az épület(ek)re. Tud valaki konkrétumot? Mégis lesz építkezés???

(lehet ide fotót beszúrni?)

 

vegyes információk

Amíg beindul az élet, ide hozom azokat a dolgokat, ami másnak is hasznos lehet

  
  
  

 

 

András

 

2006.03.20. 15:27 • [16]

Ráday Mihály volt a vendége az [origo] Vendégszobájának. A portál olvasói kérdezhették egyesületünk elnökét. A beszélgetés szerkesztett változata itt olvasható: http://origo.hu/vendegszoba/hirek/20060306raday.html

anyó

 

2006.01.28. 15:01 • [15]

Kedves András!

Elnézést, nem vettem észre, talán inkább felül kerestem.

Ha zavaró, kitörölheted azt a hozzászólást !

köszönöm
ui. a formázási formám úgyis hatástalan lett

Előzmény: András • 2006.01.28. 14:10 • [14] Előzménykövetés

András

 

2006.01.28. 14:10 • [14]

kedves Anyo, ezt a civilportas dolgot nyugodtan elfelejthetitek, itt van az egyesulet honlapja: https://varosvedo.hu
a lap aljan pedig az impresszum: 
https://varosvedo.hu/site/impresszum.bve

E-mail: [email protected]
Raday Mihaly: [email protected]

koszi

Előzmény: anyó • 2006.01.27. 21:46 • [13] Előzménykövetés

anyó

 

2006.01.27. 21:46 • [13]

Az Egyesület elérhetősége:

http://www.civilporta.hu/varosvedo/impresszum.html

anyó

 

2006.01.27. 21:31 • [12]

Üdvözöllek kedves Sziszi!

csak erre most, mert én sem látom a honlapon ..:
[i]Adatok

Budapesti Városvédő Egyesület

1067 Budapest, Eötvös utca 10.
Adószám: 19729224-1-42

Levelezési cím: 1399 Budapest, Postafiók 701/5.
Telefon, fax: 322-3870
Telefon: 321-1696

e-mail: [email protected]
Az egyesület képviselői

Ráday Mihály elnök,

Vitkay Katalin ügyvezető titkár[/i]

Előzmény: Sziszi • 2006.01.27. 12:02 • [11] Előzménykövetés

Sziszi

 

2006.01.27. 12:02 • [11]

Szevasztok!

Új vagyok a Fórumban, Mindenkit szeretettel üdvözlök!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a (VI. ker.) Podmanicszky és Eötvös utca sarkán, valamint a mellette levő két lakóházat, és szintén szeretném figyelmetekbe ajánlani a Csengery u. 86. sz. lakóházat (ez ugyanabban a háztömbben van).
Az előbbieket azért, hogy lássátok, így iy lehet emeleteket ráépíteni és tatarozni, az utóbbit pedig azért, hogy így nem szabadna!

Sziszi

Ja! Egy kérdés: Hol lehet Ráday Mihályt megtalálni?

anyó

 

2006.01.10. 19:14 • [10]

Jól elveszett a hozzászólásom:(

Üdvözlök mindenkit, örülök, hogy beindul az élet.
Most egy nehéz ügy szakadt öt társasház nyakába.
bővebben itt olvasható: http://anyoka.blogspot.com/
innen egy link mutat az Index fórumára, ahol ennek kitárgyalása zajlik.

anyó

ui. a mentés gombot megnyomtam az értesítést kérek opciónál, ezért sajnos elveszett a gondosabban megírt levelem

Viola Erzsi

 

2006.01.10. 13:48 • [9]

Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy Vitkay Kati ott ven-e még az Egyesületnél? Ha igen, akkor üdvözlöm őt!

András

 

2005.11.23. 08:24 • [8]

Szia, egyelőre nem kaptam anyagot a csoportoktól a tevékenységükről, de amint bármelyiküktől megérkezik, elérhető lesz, jól látható helyen.

Szóval ez egyben felhívás az egyesület csoportjainak, hogy küldjenek magukról anyagot akár a titkárságra ([email protected]), akár nekem közvetlenül az [email protected] címre!

Köszönettel: Lánczi András

Előzmény: Pi • 2005.11.22. 19:57 • [7] Előzménykövetés

Pi

 

2005.11.22. 19:57 • [7]

Sziasztok

Régebben már szerettem volna “csatlakozni” hozzátok, csak nem volt egy deka időm se. Most van egy kevéske és szeretném hasznosan tölteni. Az oldalon barangolva nem igazán láttam (vagy csak jobban kéne figyelnem?), hogy az egyes csoportok konkrétan mivel foglalkoznak, vagy az eredményeik feltüntetése,… . Szeretném megkérdezni, hogy a fotós, környezetvédelmi, templomtörténészeti csoportokról valami bővebb felvilágosítást kaphatok-e? (pl.: a fotos csoport gondolom nem csak abból áll, hogy ki csinált szebb képet a városban, hanem valami szakmai okítás, …(?)).
Köszönettel: P. Gábor

András

 

2005.10.16. 19:38 • [6]

igen, mert kipróbáltam, hogy miért nem megy a hozzászólás, de elfelejtettem ki-és bejelentkezni. aztán javítottam a nevet…
ha minden igaz, a jövő héten előkerül a programozó muki és javítja ezeket a hülyeségeket…

Előzmény: anyó • 2005.10.08. 20:47 • [5] Előzménykövetés

anyó

 

2005.10.08. 20:47 • [5]

Most meg csak itt tudok hozzászólni:)
Látom, hogy amásik topikban az én nevemben írtál, de András az aláírás!
Majd kialakul:)

anyó

 

2005.10.04. 22:32 • [4]

Az Unokáink sem fogják látni c. műsort meg lehet nézni itt:
http://www.mtv.hu/rovat.php?rovat=98 most a májusi adás a legrégebbi.
Ezt esetleg fórumon kívül lehetne jelezni. Sajnos a A Budapesti Városvédő…topikba nem sikerült belépnem, hiába jelentkeztem be.
üdvözlettel:
anyó

anyó

 

2005.10.04. 18:12 • [3]

Nem sikerült a link, így símán írom be: http://leeiacocca.blog.nol.hu/

Előzmény: anyó • 2005.10.04. 18:01 • [2] Előzménykövetés

anyó

 

2005.10.04. 18:01 • [2]

Találkoztam egy blog-al, amiben Szeged építészetéről esik szó. Régi és új képek, pl. a víztorony felújítása.
elérhető:

anyó

 

2005.10.04. 17:59 • [1]

Amíg beindul az élet, ide hozom azokat a dolgokat, ami másnak is hasznos lehet 

Programajánló

Légy ott a Tabánért! Budapesti aktivisták demonstrációt szerveznek a Tabánban, tiltakozásul a zöldterületek és közparkok beépítése ellen. Utána buli hajnalig. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a budapesti zöldterületek, közparkok…

Böbe

 

2007.05.23. 10:31 • [5]

Elnézést kérek,ha nem ebben a rovatban kérdezek nagy tisztelettel : mikor lesz pontosan az évenként szokásos Podmaniczky emléktábla koszorúzása a belvárosban.
Böbe

anyó

 

2006.06.16. 13:00 • [4]

Időpont?

András

 

2006.06.16. 12:58 • [3]

Vasárnap délután 4-kor a Tatai úti víztornyot nézzük meg a Víztorony Baráti Kör szervezésében. Ritka alkalom, hogy bemehetünk, pláne, hogy fel is mászhatunk a tetejére: http://www.viztorony.hu/h/budapest/11.html

András

 

2006.05.08. 19:10 • [2]

Sziasztok!

Program szombat délutánra:
14:00 biciklis gyárlátogatás a Csepel Művek területén
http://www.csepelmuvek.hu/2006/0513/ (részletek itt)

16:00 víztoronylátogatás
http://www.viztorony.hu/h/budapest/24.html (víztorony itt)

Aki jönne, mindenképp jelezze mailben!
vagy a fórumban: http://www.viztorony.hu/forum.php?id=19

András

 

2005.09.03. 19:07 • [1]

Légy ott a Tabánért!

Budapesti aktivisták demonstrációt szerveznek a Tabánban, tiltakozásul a zöldterületek és közparkok beépítése ellen. Utána buli hajnalig.

A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a budapesti zöldterületek, közparkok megóvásának, és a környezet védelmének fontosságára. Ennek érdekében az Aktivista Klub – több civil szervezet segítségével – demonstrációt szervez a Tabánban szeptember 4-én vasárnap 14 órától.

 

csepp01

 

2006.12.05. 10:52 • [21]

Segítséget kérek a városvédőktől, mert jelenleg elfogadás alatt van a VIII. ker. Szabályozási Terve, mely 3 db műemlék jellegű épület lebontásával számol. Ezek: VIII. Bókay J. u. 37., Bókay J. u. 33., Leonardo u. 33. Ha valaki tud ez ellen tenni, kérek értesítést. Üdv.: hegyi

Krajó

 

2006.03.31. 08:14 • [20]

Nem tudom jó helyen járok e? De keresnék köztéri szobrot , emlékmüvet amit a subkulturaként emlegetett “grafitis vandálok” tönkretettek. Néhány jóérzésü barátommal szívesen helyreállítanánk egy új technológia segítségével.
Várom az ötleteket és elörre is köszönöm segítségüket.

ratonyi

 

2006.03.16. 20:16 • [19]

Köszönöm, és elnézéat – tényleg ki volt írva, de olyan kicsi volt, hogy nam láttam. Még egy konstruktívnak szánt javaslat: a bejelentkezés dobozban a regisztráció és a bejelentkezés gombokat javaslom megcserélni. A bal alsó esik mindig kézre (olvasásiránynak megfelelően), mégis a jobb alsót kell megnyomni, hogy bejelentkezzen az ember. Márpedig regisztrálni csak egyszer regisztrálok, de bejelentkezni gyakrabban fogok.

András

 

2006.03.16. 17:42 • [18]

Most az egészet betettem egy dobozba a főoldal alján, remélem így könnyebben meg lehet majd találni.

Előzmény: András • 2006.03.16. 17:25 • [17] Előzménykövetés

András

 

2006.03.16. 17:25 • [17]

https://varosvedo.hu/site/impresszum.bve itt vannak. (minden lap alján elérhető.)
De közkívánatra készítek neki valami jobban látható felületet. 

Előzmény: ratonyi • 2006.03.16. 16:45 • [16] Előzménykövetés

ratonyi

 

2006.03.16. 16:45 • [16]

Sehol nem találom az egyesületről szóló alap információkat. Hol van helyileg az egyesület, mi a telefonszáma, ki az elnöke, alelnöke stb. Érdemes lenne egy szekciót szentelni ennek is (vélhetően a korábbi bejegyzés – Vitkai Kati keresése – szintén ebből a hiányosságból született).

András

 

2006.01.10. 14:26 • [15]

Szia, Vitkay Kati természetesen az egyesületnél van, ő az egyesületi titkár. Ide írhatsz neki e-mnalt: [email protected]

A honlap működik, rendszeresen frissítem.
Bárki írhat a fórmba, nem csak az egyesület tagjai (mondjuk ők is igen ritkán szoktak), ehhez egy egyszerű regisztrációt kell csak kitölteni.

Apropó: továbbra is várom az egyesület csoportjaitól a bemutatkozó írásokat, amit elolvasva majd sokan kedvet kapnak a csatlakozáshoz! Képek is jöhetnek, mailcímem: [email protected]

Előzmény: Viola Erzsi • 2006.01.10. 13:54 • [14] Előzménykövetés

Viola Erzsi

 

2006.01.10. 13:54 • [14]

Sziasztok!
Hűűűű, de régen írt már ide valaki! Egyáltalán működik a honlap????
Érdeklődöm, hogy Vitkay Kati ott van-e még az Egyesületnél? Ha igen, akkor üdvözlöm őt.
A Várkert bazárról nagyon régen hallottam. Van valami fejlemény? Történik végre valami vele?

András

 

2005.10.08. 20:43 • [13]

Kedves Anyó, tényleg van egy ilyen hiba, igyekszem megkeresni az okát és javítjuk.
Bejelentkezés után a 404-es oldalra visz a szájt, ami nem jó. De ettől még írhatsz a fórumba, ha a fórum címére kattintasz, a megfelelő helyre visz.

A tévéműsornak készítek majd egy külön kis boxot.

 

Ezt a friss hírt akartam idehozni:

A Fészek klub is műemlék
Tucatnyi villa a védett listán – mínusz egy, amit az utolsó pillanatban bontottak le

Népszabadság • N. Kósa Judit • 2005. október 7.

http://www.nol.hu/cikk/379884/

anyó

 

2005.10.07. 18:18 • [11]

Kedves András!

A vegyes információk topikba nem tudok beírni. Hiába vagyok bejelentkezve, ha oda kattintok, újra kéri a bejelentkezést, amikor megteszem, ezt a hibaüzenetet adja: 404
Ez az oldal nem létezik
lap teteje

Bejelentkezés
Bejelentkezett: anyó

András

 

2005.09.24. 19:31 • [10]

Néhány funkció még nem működik, például egyelőre nincs keresés sem, de majd lesz.

A linktár megoldható. Ha összeírod az általad fontosnak tartott oldalakat, felrakom őket, mondjuk egy ilyen oldalra:https://varosvedo.hu/site/kapcsolodo.bve
De indíthatsz külön topikot is itt: 
https://varosvedo.hu/forum/uj_tema.bve

Képfeltöltés nem lesz, de a megszkott módon természetesen lehet képet beilleszteni (html kódok használhatók).

A felkerülő hírekhez, írásokhoz persze kapcsolhatók illusztrációk és/vagy képgalériák, de természetesen ezeket az egyesületnek kell először elküldeni.

 

András

 

2005.09.24. 19:16 • [9]

Kedves Anyó,itt: https://varosvedo.hu/site/adatmodositas.bve

anyó

 

2005.09.24. 19:11 • [8]

Kedves András, most látom az e-mail címemet. Segítséget kérnék, mert megváltozott!! A vége: @törzsasztal.hu , vagy hol tudom én módosítani?

Előzmény: András • 2005.08.29. 21:17 • [1] Előzménykövetés

anyó

 

2005.09.24. 19:08 • [7]

Nagyszerű!!
Csak a HTML kódokat kell tudni. Kár, hogy nincs próbanézet, de így is szuper!!

Előzmény: anyó • 2005.09.24. 19:06 • [6] Előzménykövetés

anyó

 

2005.09.24. 19:06 • [6]

Megpróbálom a képbeillesztést:

Fillér utca / Nyugdíjas klub épülete

Előzmény: anyó • 2005.09.24. 18:03 • [2] Előzménykövetés

anyó

 

2005.09.24. 19:01 • [5]

Akiknek nemcsak foglalkozás, hanem hitvallás: múzeum a kórházban

Kicsit hosszúnak találom a szöveget, ezt könnyebben olvasnám kéthasábosban.

Egyúttal megnézem, hogy van-e valami formázó lehetőség..

bocsánat, a felesleget töröld ki légyszives

Előzmény: András • 2005.08.29. 21:17 • [1] Előzménykövetés

anyó

 

2005.09.24. 19:00 • [4]

Akiknek nemcsak foglalkozás, hanem hitvallás: múzeum a kórházban

Kicsit hosszúnak találom a szöveget, ezt könnyebben olvasnám kéthasábosban.

Egyúttal megnézem, hogy van-e valami formázó lehetőség..

Előzmény: András • 2005.08.29. 21:17 • [1] Előzménykövetés

anyó

 

2005.09.24. 19:00 • [3]

Akiknek nemcsak foglalkozás, hanem hitvallás: múzeum a kórházban

Kicsit hosszúnak találom a szöveget, ezt könnyebben olvasnám kéthasábosban.

Egyúttal megnézem, hogy van-e valami formázó lehetőség..

 

András

 

2005.09.24. 19:16 • [9]

Kedves Anyó,itt: https://varosvedo.hu/site/adatmodositas.bve

anyó

 

2005.09.24. 18:03 • [2]

Kedves András!
Végre bejutottam! Nagyon örülök, hogy megújult a honlap, és fórum is van.
Rögtön kérdéseim is lennének: lehet-e képet felrakni?
Ezen kívül arra gondoltam, hogy érdemes lenne egy linktárat létrehozni, pár szó utalással a témára, hiszen sofelé rábukkanunk érdekes képekre, fontos témára.
A sajátkép feltöltés lehetősége jó lenne, mert könnyen lehet, hogy a könyvespolcon, vagy fiókban lapuló könyv, folyóirat, képeslap közkinccsé válna.
Esetleg egy kereső topik is lehetne, ahol információt kereshet a felhasználó.

Igyekszem hírét vinni a fórumnak, én az index-fórumon olvastam.
Sok sikert kívánok: anyó

ui.: a jelentkezési nehézségem az e-mailcímem miatt volt, közben változott, és nem tudtam bejutni.
Most még azt nem látom, hogy regisztrálva vagyok-e, vagy csak bejelentkeztem.

 

anyó

 

2005.09.24. 19:00 • [3]

Akiknek nemcsak foglalkozás, hanem hitvallás: múzeum a kórházban

Kicsit hosszúnak találom a szöveget, ezt könnyebben olvasnám kéthasábosban.

Egyúttal megnézem, hogy van-e valami formázó lehetőség..

 

András

 

2005.08.29. 21:17 • [1]

Kedves tagtársak, látogatók!

Ide írhatjátok a honlappal kapcsolatos észrevételeiteket. Várom szeretettel.

Új téma létrehozásához egy egyszerű regisztráció szükséges.

Lánczi András
webszerkesztő
[email protected]
309928600

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .