Press "Enter" to skip to content

Összefogtak a civilek a fakivágások ellen

Együtt tiltakoznak a jövőben a különböző civil szervezetek a fakivágással járó budapesti beruházások ellen. Az első közös megmozdulásukat a Városligetben tartották, ahol múzeumnegyedet húzna fel a kormány és a főváros.

A Vár-projektről, a Római partra tervezett mobilgátról és a Városliget átépítéséről vitáztak péntek délután civil szervezetek. A projektek ellenzői ezúttal az egyik városligeti dombra telepedtek ki, ahol plakátokkal is tiltakoztak a beruházások ellen.

„Egyre világosabb, hogy ennek az egész pusztításnak, ami itt is folyik, illetve a Várban, az egyik fő oka az, hogy a miniszterelnök a hivatalaival oda szeretne költözni, átvenni az épületeteket” – mondta Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A városvédők azt is szemléltették, hogy a Liget-projekt milyen hatással van a környezetre. A szervezet alelnöke szerint a Múzeumnegyedet kevesebb rombolással is fel lehetne építeni a közparkban.

„Az ismeretterjesztésnek és az érdekképviseletnek, hogy van a Városliget fejlesztésében alternatíva, egy kifejezése a mai rendezvény” – mondta Millisits Máté.

A civil érdekvédők a mostanihoz hasonló tiltakozó akciókat terveznek egész nyárra.

Forrás: Hír TV – KaG, 2016. június 18.

Figyelmükbe ajánljuk Müller Éva fotóit, melyek az eseményen készültek. Ide kattintva tekinthetők meg.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .