Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A Városliget múltja, jelene és jövője

Ráday Mihály nyitotta meg június 30-án a Zuglói Civil Házban a Budapesti Városvédő Egyesület kiállítását, amely a Városliget múltját, jelenét és a jövőjét mutatja be. A tárlatot a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely gyűjteménye egészíti ki.

Karácsony Gergely polgármester 1896-ból való idézettel kezdte nyitóbeszédét, amellyel az akkori polgárok ligetvédését méltatta, felidézve az Ezeréves kiállítás építésének kezdeteit. “A hatalom kiszemelte magának a Városligetet, hogy a saját képére formálja. A világ első közparkjába betette a lábát az állam” – fogalmazott, hozzátéve, reméli, ez a csata még nem dőlt el.

Ráday Mihály egyesületi elnök szerint számos kerületben lehetne helyet találni a Ligetbe tervezett múzeumoknak. Több olyan állami projektet is megnevezett, amelyeknek szerinte semmi értelmük, mert veszélyeztetik a zöldfelületeket, és úgy hoznak róluk döntéseket, hogy azokba a kerületek nem szólhatnak bele. “Hatalmi torzsalkodások és pénzügyi ügyeskedések áldozata lesz az örökségvédelem” – mondta Ráday.

A Dévai Duó zenei betétjét követően Pikó András vezetésével vitafórum kezdődött, amelyen Ráday Mihályt kérdezhette a közönség.

Fényképek: Tihanyi Károly
Forrás: ZUGLÓI LAPOK 2016.06.30.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .