Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása

2017. március 10-én 18 órakor kiállításmegnyitóra és könyvbemutatóra került sor Győrben a Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében.

A Dunántúli Református Egyházkerület egykori főgondnokáról, Hegedüs Sándorról szóló kiállítást Varga B. Árpád lelkész köszöntése után Millisits Máté nyitotta meg. A karzaton elhelyezett tablók bemutatása után a megjelentek a gyülekezeti terembe vonultak, ahol a BVE alelnöke ismertette a Dunántúli Református Egyházkerület három főgondnokának, Tisza Kálmánnak, Hegedüs Sándornak és Tisza Istvánnak az életét.

Ezt követően Kovács László – a Hegedűs hagyaték gondozója – bemutatta a „Hegedüs Sándor a százkezű politikus című könyvet” sok-sok személyes élmény felelevenítésével. A jelenlevőknek alkalmuk nyílt betekinteni a könyv megírásához használt néhány dokumentum, fotó másolatába. Az összejövetelt egy kis szeretetvendégség zárta.

A könyvbemutató és kiállítás a Budapesti Városvédő Egyesület szervezésében valósult meg, a Magyar Nemzeti Bank támogatásával.

A könyvbemutatón felvett videó:

Egy kis galéria a kiállítás megnyitójáról és a könyvbemutatóról: