Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Egyéni HILD JÁNOS DÍJ adományozása 2017.

A Tatán tartott XXII. Országos Főépítészi Konferencián adták át az egyéni Hild János díjat.
Bernáth Mihály díjazottnak a Magyar Urbanisztikai Társaság részéről Szkordilisz Flóra és
Körmendy Imre nyújtotta át az elismerést.

A javaslat indokolása:

Bernáth Mihály okl. építészmérnök, okl. városépítési-városgazdasági szakmérnök állami főépítészi, urbanisztikai tevékenysége és megbecsültsége példa értékű az Észak-magyarországi régióban. Közel négy évtizedes példaértékű pályafutásából 30 évet az építésügyi igazgatással, a terület és település-rendezéssel, -fejlesztéssel foglalkozott, magas szakmai színvonalat képviselve. Tette mindezt a hatósági és tervező kollégák, a főépítészek partnerként való kezelésével. Az észak-magyarországi területi tervtanács szakmai titkáraként igen sokat tett a tervtanács sikeres és magas színvonalú működésért.

Állami főépítészi munkája során kiemelt feladatot jelentett számára a világörökséggé nyilvánított Tokaj-Hegyalja 27 települése építészeti-településépítészeti feladatainak magas szintű kezelése. Naprakész szakmai ismereteivel, együttműködő készségével, pragmatikus, megoldásokat kereső hozzáállásával, kitartásával mind napi munkája során, mind a hazai és nemzetközi konferenciákon, tanulmányi utakon a közjót, a települések érdekeit, értékeik feltárását, megőrzését és gyarapítását szolgálta.
Mindezek alapján kiváló szakmai pályafutásával érdemelte ki a Hild János díjra jelölését.

Forrás: fok.tata.hu

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .