Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Ligeti szezonnyitó és koszorúzás a Fuit sírnál

Április 21-én, szombaton délután került sor a hagyományos Ligeti szezonnyitóra, ezúttal egy rövid, de érdekes helytörténeti sétával bevezetve. Millisits Máté, a Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely vezetője a séta során érintett szobrokat bemutatta be. A megjelentek sok érdekességet hallottak magukról a műalkotásokról, és természetesen az írókról, művészekről, akikről a művek készültek. Somlyó Zoltán, Füst Milán, Lev Nyikolajevics Tolsztoj, Tompa Mihály, Stróbl Alajos szobrán kívül a meghívóban nem említett, titokzatos sorsú Rudolf trónörökös szobrához is elkalauzolta a látogatókat a séta vezetője.

A FUIT (volt) síremléknél a Herminamező Polgári Kör, Zugló Önkormányzata  és a Budapesti Városvédő Egyesület koszorúzott. Dr. Buza Péter nagyon személyes visszaemlékezése zárta a Ligeti szezonnyitót, melyben felelevenítette T. Horváth Jakab sírjának megkeresését, feltárását, és természetesen beszélt az önzetlen ügyvéd pályafutásáról is.

Végül néhány kép az eseményről. (Ha kapunk jobbakat, akkor azokat is ide fogjuk másolni):

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .