Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Nyilatkozat a tervezett magasházakról

View Fullscreen

Kiemelt kép: Göcsei Sándor

 

8 hozzászólás

 1. Surányi András Surányi András 2019.01.12

  Osztrák testvérszervezetünk a miénkhez hasonló peticíót tett közzé, és aláírásgyűjtést kezdeményezett. Ezzel kapcsolatos az értesítésük, melyet lefordítottam. A bécsi Heumarkt- Projekt
  az Initiative Denkmalschutz szerint már csak 800 aláíró szükséges petíciójuk céljainak eléréséhez:

  „Február elején születik végleges döntés a Világörökség-zóna „Bécs Történelmi Központ” ügyében: eddig az időpontig kell a bécsi városházának újbóli tanulmányát elküldeni az UNESCO-nak, amiben fel kell tárnia, milyen mértékben változtatja meg a projektet, hogy az az UNESCO elfogadott előírásainak is megfeleljen. Sajnos semmilyen tekintetben nem rajzolódik ki egy ilyen megfelelés a Városháza oldaláról. Ellenkezőleg, annak a veszélye áll fenn, hogy megkérdőjelezhető ajánlatokkal és ígéretekkel arra történik kísérlet, hogy az UNESCO csak „most utoljára és ezen alkalommal” hunyja be a szemét! Bécs ezen az úton elveszti Világörökség státuszát!
  Ezen projekttel szembesülve, mely a Ringstraße közepébe helyezett , messze látható vizuális inzultus a Köztársaság legfontosabb várostere kulturális, politikai és városépítészeti jelentősége ellen, viszont senki sem hunyhatja be a szemét!
  Mi, a civiltársadalom, tehát felszólítva érezzük magunkat, hogy emlékeztessük a politikát saját felelőségére. Az eljárás időbeli hosszadalmai miatt a petició futamidejét 2019 február 9-ig meghosszabbították. Ezt az esélyt nem szabad elszalasztanunk. Célunk, hogy a nevezett időpontig a határozatképességet, Bécsben 7300 támogatót szerezzünk. Így tudja az OpenPetition plattform hivatalosan is a Köztársaság és Bécs Város megszólított politikusai elé terjeszteni és őket állásfoglalásra felszólítani.
  Közösen sikerrel járhatunk! Mint mindig, most is csak az Internet propaganda-eszközével rendelkezünk!
  Köszönjük!,
  Gabriele Gerbasits, Gerhard Ruiss, Andreas Vass”

 2. Shogun Shogun 2019.01.15

  Jo hogy az ocsmany panelrengeteg amely a varos minden iranyaban feldedezheto vagy a varos 75 szazalekara jellemzo lepukkantsag gondolok itt az onladozo vakolatokra ,ghettora jellemzo allapotokra,ez nem zavar senkit csak par modern toronyhaz ?

 3. Barna Judit Barna Judit 2019.01.15

  NEEEM! Mi éppen olyan helyen lakunk, ahonnan keleti irányba a képen jobboldali, nyugati irányban a baloldali szörnyűséget látnánk az ablakainkból. Tarlós még a regnálása utolsó hónapjaiban leállíthatná a folyamatot, különben a nevéhez fog kötődni ez a borzalmas csúfság. Bp. panorámája az UNESCO világörökség része, nem lehet beavatkozni ilyen erőszakosan. Elég ennek a szép Duna partnak a Duna Aréna! A Dél-Pesti Duna partra tervezett atlétikai stadion is szentségtörés.

 4. Surányi András Surányi András 2019.01.16

  Shogun megnyugtatására mondom, hogy mi nem az ellen szólunk, hogy állam és város tegyen a lepukkantság, gettósodás ellen vagy lépjen végre valahára meghatározóan a “panellrengeteg” rengeteg kérdésében, hanem az ellen, hogy tetézze mind ezt a már létező problémát a városképbe nem illő magasházprojektekkel. Arról van szó tehát pontosan, hogy megfelelő helyen mi sem kifogásolunk “ilyesmit”, mégha nem is szeretjük.

 5. Név123 Név123 2019.01.17

  Jó nagy kamu a képetek. Ezek legalább 300-400 méter magas házak. Nem kéne dezinformálni!

 6. kizimiszi kizimiszi 2019.01.18

  Srácok mi a rák az itt Óbudán? Senki se tervez oda felhőkarcolót. Volt pár 45 méteres épület oda tervezve amik jogilag “magasházak”, ezt kevertétek be?

  Árpád hídnál meg kábé 200-300 méteres tornyokat mutat ez a grafika. Halkan megjegyzem kemény kettő 90es és pár 65 méteres épületet akarnak oda felhúzni.

 7. Bandri Bandri 2019.01.18

  Ezek nem csak irreálisan magas, de irgalmatlan nagy alapterületűek is (vagy csak direkt a panoráma rondítása érdekében keresztbe szélesek :-))))
  Kis realitást a pánikkeltés helyett.

 8. Zs Zs 2019.01.18

  Fel kellene fogni hogy az élet nem állt meg a XX. század elején és szükség van felhőkarcolókra. És nem nevetséges 90m -esekre, hanem igazi 200-300 m magasakra. Inkább legyen magas épület mint vízszintesen foglalja el a sok helyet.
  Amit védeni kell az a belváros. A Hungária egy jó határ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .