Press "Enter" to skip to content

Újra gyászban
vagyunk

Dr. Szemenyei Klára tagtársunk és a Fotóscsoport rangidős tagja távozott közülünk és az e világról július 12-én. A Városvédő Egyesület a pionír időszakának egyik aktív tagját vesztette el benne, aki határtalan lelkesedéssel vett részt a szintén nemrég elhunyt Otruba István vezette fotóscsapat minden tevékenységében. Amit sokan nem tudtak, Klára szépen akvarellezett is, büszkén mutatta meg nekem a kis kiállítást lakásának falán. Szerényen leintett, amikor dicsértem, “áh, semmiség”- mondta. “És ez itt? – mutattam egy gobelinre. “Ez is az én művem” – mondta zavarban mosolyogva. Rá akartam beszélni a digitális fényképezésre, de megint leintett: “Én már nem váltok, ez a vén Minoltám a sírig elkísér”.

Klára hatalmas utat tett meg egy nyolcgyermekes szegény család leánygyermekeként az alsószentiványi elemitől az Orvostudományi Egyetem adjunktusa posztig. A 87 éves életutat a folytonos tanulás és tanítás, a kutatás és az eredmények széleskörű továbbadása jellemezte. Szakmai elismerések és kitüntetések szegélyezik ezt a gazdag, termékeny életutat, de mondhatjuk Életművet.

A BVE fotóscsoportjának 5-6 évvel ezelőtti nagy városfelmérő munkájában már csak archív képeivel tudott részt venni, de nyomon követte mindig, miben tudna segíteni. Az Egyesület és társkörei könyvkiadásait is figyelte és az újdonságokat beszerezte. Nem akart semmi jóról lemaradni, semmi értékeset elmulasztani.

Klára emlékét örökké őrizni fogjuk, hiányozni fog!
Nyugodjon békében!


One Comment

  1. Müller Éva Müller Éva 2019.07.24

    Bennem az a kép él Kláráról, ahogy csillogó szemmel mutatja a régi albumokat, tele épületfotóval.

    Egyszer meglátogattam, akkor már ritkán ment ki a lakásból. Néha becsöngettek hozzá a fotós társak és olyankor mesélt, képeket mutatott és pár órára elfelejtette a betegségét.

    Nyugodjon békében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .