Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Kedves Városvédők, Boldog Új Évet!

Az ünnepi világítás bár ég még Vízkeresztig, de mával a naptári évet biztosan zárjuk. 2019 nem volt egy kivételes év. A dolgok a szokásszerű rendben csörgedeztek, s sokunknak úgy tűnik, a józan ész vesztésre állt a világban, továbbra is egy posztmodern performance képét mutatta. Manapság – úgy tűnik – mindent áthatnak és mindent maguk alá gyűrnek az ideológiának magasztalt önhasznú ábrándképek.

Mi, magyarok, közismerten elégedetlen nép (nemzet) vagyunk, a veszteségekért mindig mást hibáztatunk, ártatlanságunk megtartása mellett. Az Újév talán kivétel a széles körben elfogadott pesszimizmus gyakorlatában. Ilyenkor akár optimisták is lehetünk, az elvárt másnaposság ellenére. Legyen számunkra megnyugtatás, hogy elmondhatjuk: Mi szóltunk!

És kedves Városvédők, van egy nagyon jó újévi hírem. Egy évvel lehagytuk végre a németeket, nyertünk velük szemben egy évet! Angela Merkel, német kancellár előzetesen ismertetett újévi köszöntőjében hangsúlyozta: „Január elsejével nemcsak új év, hanem új évtized kezdődik..”. Mi, Bólyai János és Neumann János népe viszont biztosan tudjuk, hogy az új évtized, a „húszas évek” csak egy év múlva kezdődnek 2020 Szilveszterén!

Használjuk ki kedves Városvédők ezt az ajándék évet, óvjuk, védjük, publikáljuk szerencsésen és hatékonyan az értékes maradandót a Városban és a Fejekben, győzzük meg a kételkedőket!

Boldog Új Évet kíván Tagságunknak, a Vezetőségnek, kerületi és tematikus szervezeteinknek, örökös tiszteletbeli elnökünknek, Ráday Mihálynak, minden Támogatónknak és Barátunknak:

Surányi András,
ügyvezető elnök

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .