Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Ráday Mihály:
Pátosz nélkül

1956. november 4-én hajnalban az ország egész területén megindult a szovjet támadás. 5 óra 20 perckor mondta el a Kossuth Rádióban Nagy Imre drámai beszédét:  

Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével!

Csepel november 11-i elfoglalásával a szovjet csapatok a fővárosban felszámolták a fegyveres ellenállást, ami a Nemzeti szabadságharc végét jelentette, következett a megtorlás…

… az alábbi dokumentumfilmet filmet Ráday Mihály készítette felkeresve és bemutatva azokat a helyszíneket, melyeken Nagy Imre életének utolsó időszakában megfordult.

Néhány kép a filmből:

Itt emlékeztetünk Ráday Mihály “Akkor és most” című filmjére, mely a forradalom helyszíneiről szól és itt lehet találkozni vele.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .