Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Zuglói Helytörténeti Műhely

Zuglóban, a Kassai téri Kassák Könyvtár tetőterében a volt Kassák Klub helyén, megkezdte működését a Zuglói Helytörténetei Műhely azzal a távolabbi céllal, hogy létrehozzon egy Helytörténeti Gyűjteményt.

 

Szellemi előzménye, amire alapítunk az a helytörténeti kutatómunka, mely ismert várostörténészek és lelkes amatőrök közreműködésével 1990 óta folyik Herminamező Polgári Körében s melyek eredményei könyveinkben, kiadványainkban láthatók.
Tevékenységünket most kiegészítjük a városrész múltjára, történetére vonatkozó tárgyi emlékekkel,     képeslapokkal visszaemlékezésekkel, fotókkal, dokumentumokkal (bizonyítványok, mesterlevelek, diplomák, kitüntetések, báli meghívók stb.).

Várunk mindenkit, aki ebben az érdekes, értékes munkában részt kíván venni, segítene az anyagok feldolgozásában, részt venne a helytörténeti kutatómunkában, birtokosa bármilyen a gyűjtőkörbe tartozó anyaggal és azt nekünk adná, (esetleg eladná), függetlenül attól, hogy a város melyik részén lakik.

Állandó és időszakos kiállításokon fogjuk bemutatni saját gyűjtéseink mellet az Önöktől kapott tárgyakat, használati eszközöket, dokumentumokat, visszaemlékezéseiket pedig kiadványainkban közöljük.
Elsőként egy Zuglói képeslap kiállítást tervezünk régi lapokból – ehhez is szívesen fogadunk anyagot kölcsönbe a kiállítás időtartamára, vagy örökbe a gyűjtemény részeként.
A kiállítás ideje alatt levetítjük egyik korábbi, a Műcsarnokban rendezett fotókiállításunkról –Halász Antal, illetve Pataki Géza által készített – filmünket.

Minden hétfőn du. 4-7 ig, csütörtökön de. 10-1 óráig megtalálhatóak vagyunk a Kassai téren, a Könyvtár tetőterében. Pontos postai címünk: 1145, Uzsoki u. 57.

Bogdány Vera