Press "Enter" to skip to content

Karácsonyi üdvözlet Surányi Elnök Úrtól

Kedves Városvédők, Önkénteseink és Barátaink!

Elsősorban egészséges, áldott, békés ünnepeket kívánok és természetesen egy gyors véget ennek, a, nem a kozmikus, szokásos napjárás szerint számolandó vészterhes évnek. A remények szerint idestova elérhető oltóanyag ígéretével és reményteli segítségével, vagy a gyógyító idővel le fogjuk a járványt győzni, efelől nincs kétségem! Boldog Újévet és új esztendőt is ennek szilárd hitében kívánok minden tagtársunknak és barátainknak, és persze Budapestnek!

Nem mondok újdonságot, nehéz időszak a mostani, az élet egészét, nem csupán a mi személyes és egyesületi életünket sújtja. Programok garmada, kiállítások, vezetések, fórumok, viták, pályázatok, előadások, konferenciák lettek kényszerűen lemondva, szakmai utazások beláthatatlan jövőbe tolva. Szervezetünk munkarendjét szintén a helyzethez kellett alakítanunk. A mindenkori hatósági rendeletek mentén igyekeztünk – az egészségügyi szabályoknak megfelelve, – a virtuális technikákat használva létezni és kapcsolatot tartani. Ezzel kapcsolatban ne átalkodjatok anyagokat küldeni a web-oldalunkra (www.varosvedo.hu), hogy mások is láthassák, tagjaink megvannak, élnek, alkotnak!

Határozottan kívánom, – ha már nem követelhetem, – hogy a pandémiát múlassuk el, győzzük le, hogy saját és egyesületi életünk a régi kerékvágásba visszatérhessen!

Vigyázzatok magatokra az ünnepek során is!

Surányi András / ügyvezető elnök


Rövid titkári kiegészítés:

Köszönjük a Tagságnak a befizetett tagdíjakat. A rendelkezésemre álló adatok szerint (2012 óta) ennyi tagdíj még nem gyűlt össze egy év alatt:

Ez azért különösen fontos, mert idén egyik működési költségekre beadott pályázatunkra sem kaptunk támogatást. Köszönjük továbbá az idén jóváírt 1% felajánlásokat (204 ezer forint) és az adományokat (228 ezer forint).

Jó hír, hogy (továbbra is a VFSZ albérlőjeként) új irodába költözünk, a Böszörményi út másik oldalára, mert a jelenlegi telephelyünket biztosító épületet lebontják. Az új iroda felújítási tervei Beöthy Mária tagtársunk vezetésével készülnek, a munkát a Hegyvidéki Önkormányzat finanszírozza. A költözésre várhatóan 2021 őszén kerül sor.

Megjelent Ráday Mihály, Házak nyilvános titkai című, kétkötetes műve, mely a Fekete Sas Kiadónál kedvezményes áron (7,920 forint a két kötet) megvásárolható. Elnök úr az IPM-ben hasonló címen futó sorozatának több mint 130 cikkét tartalmazza rengeteg fotóval:


Itt említjük meg, hogy az IPM 2020 decemberi számában Ráday Mihály a Városmajori Plébániatemplomról ír. Szép karácsonyi ajándék például e sorok írójának az a rengeteg emlék, amely a cikk olvasása során felelevenedik (valamikor itt ministráltam). Ezek az írások rendkívül informatívak, nagyon igényesek, és talán az a legérdekesebb bennük, hogy arról szólnak, ami érdekel bennünket, folyamatosan úgy érezzük, érintettek vagyunk, közünk van a leírtakhoz, az életünk részei.

Rossz hír, hogy a Budapest Folyóirat kiadását – egyetértésben a lap alapítóival, műhelyével, a Nagy Budapest Törzsasztallal, szerkesztőségével és szerzőivel – felfüggesztette a Summa Artium Kft. A 17 éve újra indult lap nyomtatott változatának időleges megszűntetésére anyagi okok miatt volt szükség. Hidvégi Violetta főszerkesztővel, Egyesületünk alelnökével reméljük, hogy ez ismét csak olyan átmeneti állapot, ami már korábban is előfordult. Szerény vígasz, hogy az Arcanumban a legújabb számot is tekintve mind a 41 évfolyam olvasható. (Egyébként most kedveszményesen lehet előfizetni az ADT-re.)

Külön is szeretném megköszönni Önkénteseink együttműködését, ami már inkább barátság mint munkakapcsolat, köszönet a honlapra szánt írásokért, végül a sokak közül kiemelve Hidvégi Violetta, Ráday Mihály, Surányi András, Baliga Kornél és Millisits Máté támogató közreműködését.

Áldott ünnepeket kívánok, Jeney Attila / titkár


 

2 hozzászólás

 1. Szkladán Jánosné Szkladán Jánosné 2020.12.23

  Köszönöm a jókívánságokat, a reménykeltő szavakat, a tájékoztató kiegészítést.

  A BVE minden kedves tagjának, barátaimnak, ismerősöknek ÁLDOTT KARÁCSONYT, BÉKÉS, BOLDOG, SIKERES ÚJÉVET és jó egészséget kívánok.

  Szeretetteljes üdvözlettel:
  Szkladánné Gabi

 2. Vándor Éva Vándor Éva 2020.12.28

  Kedves András, Attila és BVE Elnöksége !
  Köszönet a biztató és kedves szavakért, valamint a színvonalas programokért.
  Pl.: a Városvédő Szalon !

  A Nemzeti Panteon Alapítvány, és a magam nevében is, hasonló jó kívánságokat tolmácsolok !

  Vándor Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .