Oldal kiválasztása
Tisztelt Elnökség !
2017. április 17-én Millisits Máté előadást tartott a csoportunkban a kerületünk közlekedésének a történetéről. Máté már évek óta folytat nálunk ismeretterjesztő tevékenységet , és mindig nagy várakozással és érdeklődéssel hallgatjuk az előadásait.  Előadásai azt bizonyítják, hogy mindig alaposan felkészült a  legkülönbözőbb és a kerületünkkel kapcsolatos témákból. Helytörténeti vonatkozású előadásai során olyan építészeti, művészettörténeti, ipartörténeti és művelődéstörténeti ismereteket kapunk tőle, amelyekről  eddig nem sokat tudtunk.

 

Máté tegnapi közlekedéstörténeti előadása pontos időrendben szemelvényeket tartalmazott a mai XIII. kerülethez kapcsolódó vízi és vasúti közlekedés történetéből.Ez a téma azért volt nekünk különösen jó, mert néhány hónappal ezelőtt már foglalkozott a csoport  – egy előadás keretében – a XIII. kerület területén az egykori villamosok, trolibuszok és autóbuszok történetével, így Máté előadása más területekre világított rá.

 

Köszönjük szépen a Budapesti Városvédő Egyesületnek, hogy a XIII. kerületi csoportunk magas színvonalú előadásokat hallgathat, és köszönjük Millisits Máténak a munkáját.
Üdvözlettel:  a XIII. kerületi csoport tagjai nevében Seressné Döller Márta