Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása

Ráday Mihály TV műsora nagyjából 30 éven keresztül hívta fel a figyelmet a megóvandó, megtartandó értékekre. Az akár kétmillió nézőt is a képernyő elé ültető műsor hatása a számtalan megóvott értékben mérhető, melyekről főleg Ráday úr Városvédőbeszédek 1., 2. című művében olvashatunk. A konkrét ügyeken túl talán még fontosabb az a szemlélet, melyet sikerült kialakítania, és amely szemléletről Fejérdy Tamás elismerően beszélt a napokban egy a Hegyvidék Galériában tartott eszmecserén.

Hasonlóan fontos volt a TV műsor közösségteremtő ereje, mert közüggyé tette a műemlékek, az örökség megőrzésének vállalását. Számtalan vállalkozó, művész, iparos… lelkes közreműködője lett a bemutatott esetek jobbá tételének. Gyakran ezek ma is működő, komoly vállalkozássá nőtték ki magukat, ilyen például a Lánchíd világítását kivitelező cég, amelyről Ráday a Lánchíd kiszélesítése kapcsán beszél.

A fentiek érdekes melléktermékei a sajtóban megjelent karikatúrák, melyekből most egy csokorra valót közreadunk annak illusztrálására, hogy mennyire fontos volt a hétköznapok emberének is az ÜGY.