Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Alpár Ignác születésének százötvenedik évfordulója

Január 17-én volt Alpár Ignác születésének százötvenedik évfordulója

Az ünnepélyes megemlékezés Alpár Ignác egykori lakóházánál, az erzsébetvárosi Almássy tér 15.  előtt kezdődött. A ház falán emléktáblát avattunk: Itt élt és alkotott ALPÁR IGNÁC 1855-1929

 

A Magyar Nemzeti Bank, a Városligeti Vajdahunyadvár és számos neves épület tervezője születésének százötvenedik évfordulójára állította az Alpár Ignác Emlékbizottság 2005.

Ebben a házban -ahol az építészirodája is működött- születtek azok a tervek, melyek a rendkívül gazdag életpályát reprezentálják. Avatóbeszédet mondott Ráday Mihály és Hadik András művészettörténész.

Ezt követően az Erzsébetvárosi Közösségi Ház Dísztermében tartottunk ünnepi megemlékezést, ahol közreműködött Szilágyi Tibor színművész, Zarándy Ákos zeneszerző, dr. Bajkai Éva művészettörténész, László László, az Építéstudományi Egyesület főtitkára, Jókai Anna író, a Nemzeti Kegyeleti Bizottság elnöke, Győri Magda rendező, Németh Norbert zeneszerző és Szűcs Péter klarinétművész.
Ráday Mihály beszélt az évfordulók fontosságáról, melyek kulturális örökségünkre ráirányítják figyelmünket. A televízió nézői a Kultúrház esti adásában értesülhettek az eseményről.

Roszinszky Bella

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .