Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Pecsétek, érmek Pesterzsébet múltjából

A Pesterzsébeti Városvédő Csoport kiállítás megnyitóval egybekötött februári találkozóján ismét nagy érdeklődéssel vettek részt a csoport tagjai és az érdeklődők.

A pesterzsébeti Bíró Mihály utcai könyvtárban, amely már nem először ad otthont helytörténeti kamara kiállításnak és a városvédők találkozóinak sem, ismét egy tárlatot tekinthetnek meg a látogatók.

A „Pecsétek, érmek Pesterzsébet múltjából” című kiállítás megnyitóján Berta Éva, a könyvtár vezetőjének beköszöntő szavai után D. Udvary Ildikó, a Pesterzsébeti Múzeum igazgatónője mondott beszédet. A Pesterzsébeti Városvédő Csoport vezetője, Árkiné Kápolnási Magdolna évértékelőt tartott, melyben felsorolta azokat a kutatásokat, terveket, a városrészt érintő kezdeményezéseket, amelyekkel a városvédők az elmúlt évben foglalkoztak.

Ezek közül kiemelte a kerületi mesteremberek felkutatását, Csizmarovics Mária hadnagy sírhelyének megtalálását, a Szabó telep alapítójának ledöntött obeliszkjének rekonstrukcióját, Kossuthfalva település emlékhelyén, a 48-as vendéglő falára visszahelyezendő emléktábla tervét, illetve a 30 éves Vécsey lakótelep történetének feldolgozását.

Tóth Anita muzeológus

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .