Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Beszámoló a közgyűlésről..

2005-04-28 10:39:53

A közgyűlés elfogadta a 2004. évre vonatkozó közhasznúsági jelentést, amelyből kiderült, hogy 2004-ben 33,3 millió Ft bevételre tett szert egyesületünk, ez csaknem duplája  a 2003-as esztendő bevételének,     célfeladatok megvalósítására több, mint 20 millió Ft-ot költött, ami ugyancsak duplája az előző évinek.

Bár a havi értesítőben a legtöbb programról, eredményről hónapról-hónapra hírt adunk, aki szívesen elolvasná a 2004. évi közhasznúsági jelentést – megtalálja az egyesület titkárságán.

A Közgyűlés megválasztotta az új felügyelő bizottsági tagokat: dr. Földes Ivánné dr. Glasz Zsuzsát, dr. Czaga Viktóriát és elnöknek Rónyai Juditot,- mindhármuknak gratulálunk, és jó munkát kívánunk.

Egyben köszönetet mondunk a leköszönt tagoknak!

A 2005. évre tervezett programok közül a legfontosabbak, amelyeket a közgyűlés megvalósítani javasolt:
– Epreskerti Kálvária rekonstrukció és az antigraffitti akció folytatatása
– “A példa ereje”- vagyis az Europa Nostra díjas építészeti munkákat bemutató egyesületi vándorkiállítási anyag folyamatos bővítése az új díjas munkákkal, és bemutatása itthon és külföldön.
–  Bevilaqua Borsody Béla: Viziváros című, kéziratban ránk maradt munkájának kiadása.
– XII.kerületi templomokat bemutató kiadvány megjelentetése.
– Bartók Béla rákoshegyi éveit bemutató kiadvány megjelentetése a jövő évi 125. születésnapra készülve, továbbá ez alkalomból ifjúsági pályázatot hirdetünk középiskolások részére.
– Folytatjuk a városépítészeti, várostörténeti, helytörténeti előadásokat, beszélgetéseket a (nagy) plakátokról, üzletekről, kirakatokról, közterületek állapotáról, a köztisztaságról, utcabútorokról, középületek állapotáról, lakóépületek, utcasorok felújításáról, tömb-rehabilitációról, az új épületekről, szobrokról, parkokról, falfirkákról.
– Emlékünnepek: Hild János, Alpár Ignác, Podmaniczky Frigyes tiszteletére,
– Világörökségi napok a kerületi csoportok részvételével, Városligeti szezonnyitó, temető-séták, stb.
– Fotókiállítások: Belső-Erzsévetvárosról, Rumbach Sebestyén utcai zsinagógáról, stb.

A kerületi csoportok programjait az egyesület honlapján avgy titkárságán megismerhetik az érdeklődők, illetve havonta megjelentetjük az egyesület bulletinjében.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .