Küvénk, az – ANNO –, a 17–19. századi Buda környéki borkészítési kultúrát eleveníti fel. Egy és negyed százada nem palackoztak abból a budai vörösborból, amely a 19. század végéig fővárosunk leghíresebb, hazai és külhoni borívóknak sikerrel értékesített, exkluzív ajánlata volt.
Követve a hagyományok receptjét a Jókai-kertben, az Istenhegyen termő három kékszőlő (Kadarka, Kékfrankos, Csóka) termését dolgozzuk fel. Tölgyfa hordóban érleljük, s zárjuk végül bordói palackba, 3 literes, csapolható baginbox csomagolásba.
Újra alkotva a város legendás vörösborát.
Rubinpiros, fűszeres zamatú, tanninja vékony, alkoholja 12 százalék körüli, savegyensúlya kerek. Magyaros, paprikás ételekhez, vadhúshoz ajánljuk, 14–15 Celsius fokon. Az után fogyasszuk, hogy három-négy percig pihent a poharunkban.
Be First to Comment