Press "Enter" to skip to content

Kulturális Örökségi Napok 2019.

2019-ben azokra a terekre irányítjuk a figyelmet, amelyek kifejezetten a szórakoztatást szolgálták: színházak, operák, mozik, bábszínházak, bálházak, báltermek, zenetermek és zenepavilonok, kávéházak, mulatók, bordélyok, klubok, szalonok épültek e célra. De olyan tereket is szívesen bemutatunk, amelyek később, funkcióváltással kerültek a szórakoztatás, szórakozás központjába, mint például egykori kastélyokból, kúriákból, ipari épületekből kialakított művelődési intézmények vagy televízió/rádió székházak. Emellett olyan határterületekre is elkalandozhatunk, mint a tudományos céllal létrehozott intézmények (pl. könyvtárak), amelyek ugyanakkor az igényes szórakozást is szolgálták.

2019-ben is szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik megnyitják épületük kapuit az érdeklődők előtt. Várjuk azokat a szakembereket is, akik vállalják, hogy bemutatják az érdeklődőknek, milyen folyamatok szükségesek az örökség megőrzéséhez, megújításához, illetve milyen szándékok, gondolatok hoznak létre egy-egy új épületet, a jövő örökségét.

Jelentkezni, regisztrálni lehet 2019. augusztus 26-ig ide kattintva.


Külön megköszönjük az Egyesület tagjainak, batátainak és ellenségeinek, ha értesítenek bennünket a tervezett és lebonyolított programjaikról, hogy weboldalunkon közzétéve beszámolhassunk róluk!

4 hozzászólás

 1. Horváth Péterné Ili Horváth Péterné Ili 2019.08.23

  Mellékelem az idei Kulturális Örökségnapi sétám programját.

  A Lipótvárosban folytatjuk a tavaly elkezdett sétánkat. Idén az Alkotmány utca és a környező utcák (Kálmán Imre, Báthory, Honvéd) történetét mesélem el. Több szép épületet is meglátogatunk. Megemlékezünk a volt Gyapjú (Báthory) utcai német színházról, a Seemann Kávéházról, az újságírás és a székházuk történetéről, a régi Iparkamaráról, a Mezőgazdák Országos Egyesületéről. Betérünk a Németajkú reformátusok templomába, egy Honvéd utcai Vidor Emil tervezte házba, és a Kálmán utcában több palotában is gyönyörködhetünk. Két iskolát is látunk, egyikbe várnak is bennünket. Más épületek: pl. Országos Erdészeti Egyesület, Bródy Zsigmond háza, Csillag- palota is szóba kerül.

  Indulunk szeptember 21-én, szombaton 10 órakor a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utcai Károlyi-palotáktól. A séta kb. 3 órás lesz.

  Minden érdeklődőt szeretettel vár Horváth Péterné Ili

  • Baum Erzsébet Baum Erzsébet 2019.08.25

   Kedves Ili, szivesen részt veszek a vezetéseden
   Sokszor üdvözöllek,
   Baum Erzsébet

 2. Jeney Attila Jeney Attila 2019.08.23

  Tisztelt Érdeklődők!

  Idén ismét megnyitjuk a Ráth-házat (Bp., V. ker. Papnövelde u.2.) és
  lelkesen várjuk az érdeklődőket. A további részletek ide kattintva olvashatók.

   

 3. Garay Klára Garay Klára 2019.08.25

  Zuglóban a Városligeti tó hídjait mutatja be Papp Dezső újságíró! Hidak…a szórakoztató intézményekhez! Gyertek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .