Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Turi Zsolt: Megemlékezés Bittermann Béla sírjánál

A Farkasréti temetőben 2024. március 25-én Bittermann Béla m. kir. pénzügyőri főfelügyelő, a Magyar Királyi Pénzügyőrségi Múzeum alapítója születése 145. évfordulóján megemlékezésre került sor.

Az eseményt a család felkérésre szervezték tisztelői a Budapesti Városvédő Egyesület Várostörténeti Csoportjával közösen. A gyertyagyújtás és a Himnusz után, emlékező beszéd hangzott el életéről, majd feleségének Bittermann Béláné (Ács Evelin) verseskötetéből olvastak fel, ezt követően elhelyezték az emlékezés virágait, a koszorút. A résztvevők egy egyedi  emléklappal térhettek haza. Az ünnepségen részt vett Millisits Máté Podmaniczky-díjas művészettörténész, muzeológus a BVE Várostörténeti Csoportjának vezetője, Nemes Gyula a Budapest – Baross téri Református Egyházközség főgondnoka és felesége, Turi Ádám a Magyar Ifjúsági Konferencia alelnöke, és Turi Zsolt helytörténész.

A család nevében dr. Andrásfalvy Bertalan professzor Úr a következő szép gondolatot küldte el: „Elődeink életének megismerése segíti eligazodásunkat a jelenben, és jövőnk terveiben.”

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .