Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Millisits Máté: Megemlékezés Pozsonyi Imréről és Zakariás Józsefről

Pozsonyi Imre, az MTK első válogatott labdarúgója és világhírű edző emléke előtt tisztelegve, Székely Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója megemlékező beszédet mondott a nagyszerű sportoló születésének 142. évfordulóján. Ezen fontos esemény keretében az MTK klub új sírhelyet készíttetett Pozsonyi Imre számára, amely kapcsán további egyeztetések zajlanak.

Ezenkívül a magyar futball ikonikus alakjának, Zakariás Józsefnek, az Aranycsapat legendás tagjának születésének 100. évfordulóján koszorúzási ceremóniát rendeztek síremlékénél. Ezen esemény során kollégánk, Millisits Máté művelődéstörténész, a Budapesti Városvédő Egyesület Sporttörténeti Csoportjának vezetője méltatta Zakariás József pályafutását, kiemelve a jelentőségét a magyar sporttörténelemben.

E két megemlékezés egyaránt hozzájárul a magyar sport nagy alakjainak örökségének megőrzéséhez és a következő generációk számára való átadásához, hangsúlyozva a sport és a nemzet összetartozásának fontosságát.

Fényképek (Millisits Máté és mások):

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .