Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Elkezdődött a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség országos találkozója Cegléden

Cegléd, 2024. július 11. – Ünnepélyes keretek között kezdetét vette a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség XLI. országos találkozója, melynek idén Cegléd ad otthont. A megnyitó esemény színhelye az evangélikus templom volt.

A találkozó első napja regisztrációval indult a Kossuth Művelődési Központban, majd a résztvevők gyülekeztek a Szabadság téren, ahol egy emlékfa ültetésére és közös fotózásra került sor. Az evangélikus templomban Bach hangversenyt hallgattak meg, utána közös fotózás volt a református templom lépcsőjénél. Megtekintették a Kossuth-szobrot, a Kossuth-erkélyt, a református templomot és számos más nevezetes helyszínt, sőt Márkus János emléktáblájának a megkoszorúzásra is sor került.

A délután folyamán kiállításokkal ismerkedtek a résztvevők, melyek bemutatták a szövetség tevékenységét és művészeti alkotásokkal találkoztak. Az ünnepélyes megnyitóra a Kossuth Művelődési Központ színháztermében került sor, ahol a házigazda, Kocsis István, a Kós Károly-díjjal kitüntetett Városvédő és Szépítő Egyesület szövetség elnöke, valamint Földi László országgyűlési képviselő és Dr. Csáky András polgármester is köszöntötte a megjelenteket. Az est programját színesítette a Cegléd Táncegyüttes néptáncbemutatója és közös éneklés…

A találkozóról Tihanyi Károlytól kaptunk fényképeket, várjuk a folytatást:

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .