Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Baliga Kornél elnök úr a Tilos Rádióban

A Budapesti Városvédő Egyesület média megjelenésének elősegítése érdekében Baliga Kornél, akit az Egyesület Küldöttgyűlése 2024. július 8-án elnökké választott Surányi András utódjaként, szerepelt a Tilos Rádió Utcarádió című műsorában. Ez a műsor a közterekről szól, a közösségek helyi értékeiért megszólaló, öntevékeny polgárok ügyeivel foglalkozik.

A Ránki Júlia által készített riport az alábbi összefoglaló után hallgatható meg, illetve tölthető le.

Elnök úr beszélt az Egyesület három korszakáról:

  1. Hőskor (1980-as évek): Az egyesület ebben az időszakban hirtelen nagy népszerűségre tett szert, és hatalmasra nőtt. Ráday Mihály vezetésével sikerült közadakozásból megújítani több olyan városi értéket, mint például az Andrássy úti lámpák.
  2. Virágkor (1990-es évek): Ekkor az egyesület stabilizálódott, és különféle szakmai csoportok és kerületi csoportok jöttek létre és működtek sikeresen. Rendszeres kiállításokat és előadásokat tartottak nagy érdeklődés közepett.
  3. Jelenkor: Jelenleg az egyesület kisebb létszámmal, de továbbra is aktívan működik, bár olyan új kihívásokkal néz szembe, mint a fiatal generáció bevonzása és a közösségi média hatékony használata.

Új tervek és célok, amit szeretnénk elérni: 

Elnök úr egyik fő célja, hogy a tulajdonosok a városi udvarokat zöld oázisokká alakítsák.

Ezen kívül tervezi a közösségi médiában való aktívabb részvételt és egy fiatalokból álló elnöki kabinet létrehozását, akik képesek friss ötletekkel és energiával megtölteni az Egyesületet.

Elmondta, hogy már az első Facebook-posztja több száz lájkot és sok hozzászólást hozott, ami pozitív visszajelzés volt számára. Bízik abban, hogy az új kezdeményezések segítenek visszahozni az egyesület régi fényét és növelni a hatását a város fejlődésére, alakítására.

A beszélgetés további, különleges érdekessége amikor Elnök úr a munkásságáról, hivatásáról beszél, ami talán fontos lehet az Egyesület esetleges szemléletváltozása tekintetében is.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni, letölteni: Meghallgatás/Letöltés

Forrás: Tilos Rádió – Városvédők; Viadukt Fesztivál; Gőtés tó 2024.07.26.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .