Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Garay Klára az új kerületi építési szabályzatról

Forrás: ww2.legifotok.hu
Forrás: ww2.legifotok.hu

Az Egyesülethez érkező levelekben, telefonhívások… során gyakran találkozunk súlyos ellentmondásokkal a helyi lakosság, a beruházók és talán az önkormányzatok szempontjai között. Az ésszerű megoldás a szakmai alapokon nyugvó, a jövőt is szem előtt tartó, a lakosságot érdemben bevonó egyeztetés, egyeztetések sorozata lenne. Természetes, hogy ezek a szempontok többszörösen ellentmondanak egymásnak, de legalább kísérletet kellene tenni a hellyel-közzel konszenzuson alapuló megoldás megkeresése végett.

Nem csak szakmai kérdésekről van szó. Nem ritka, hogy a lakossági egyeztetéseken elhangzó megállapodásokat szépen elfelejtik. Ennyi-annyi parkolót, kedvezményt, egyebeket ígérnek beruházásban érdekeltek, melyekből végül semmi nem lesz, legfeljebb keserű csalódás. Ha már az etika nem működik, fontosak lennének a jogi és egyéb garanciák…

Az alábbi beszélgetés szintén egy gyakran (egyre gyakrabban) felmerülő problémáról, történetesen arról szól, hogy lehet olyan jogi kereteket teremteni, melyekben szabad kezet kapnak azok, akiknek nagyon nem kellene szabad kezet kapniuk az elképzeléseik megvalósítására.

Nagyon fontos, hogy fejlődjön a város, szépüljön és élhető maradjon (azzá váljon) a környezetünk. Persze tudjuk, hogy az az üzlet az igazi, amelyik az egyiknek borzasztó jó, a másiknak borzasztó rossz, de talán ennél többre kellene, hogy képesek legyünk. Az alábbi riportot Garay Kláritól kaptuk, a Zugló TV rögzítette.

[box] NEM a Kerületi építési szabályokra!

Az egész város a Kerületi építési szabályzatok elfogadásának lázában ég. Vannak lakosság számára kedvező, nagyon fontos, megvalósítandó tervek (többnyire ábrándok), de a cél: a törvényi változásokhoz igazítani a kerületieket. Én ezt sete-sután így tudom megfogalmazni: nagyon nem értek egyet azzal, hogy ezekkel szentesítsék a kiemelt beruházások törvénytelenségét.

Nem értek egyet azzal, hogy egy kerületnek tragédiája, amit a kiemelt beruházások okoznak neki (Népliget, Orczy-kert, Római) és készítünk hozzá parkolóházakat, mélygarázsokat, és újabb engedményeket teszünk azért, hogy még a közvetett károkat is ránk hárítsák. Például Zuglóban sűrűn lakott területeken lesz új MÁV állomás (egy kórháztól 50 méterre), több új kisföldalatti megálló, parkolóházak, mélygarázsok… az építési területen kívül.

Jó lenne, ha szakemberek is megszólalnának! Hitelesebb is lenne és szakszerűbb is.

Üdvözlettel: Klári[/box]

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .