Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A BKV levele

Közlekedési csoportunk levélben tett fel kérdéseket a BKV-nek a 2-es metro állomásainak felújításával kapcsolatban.

Alábbiakban közreadjuk az Rt. Válaszlevelét: „Társaságunkhoz érkezett elektronikus levelét, melyben a metrófelújítással kapcsolatos észrevételeiről ír, köszönjük.

Szíves tájékoztatásul elmondjuk, hogy a metróállomások oldalfal burkolatát több mint 35 éve készítették. Ez idő alatt a gyengébb minőségű, porózus kövek elöregedtek, elszíneződésük oly mértékű, hogy sem vegyszeres kezeléssel, sem újracsiszolással nem lehetséges visszaadni eredeti szépségüket. Ezeken az állomásokon ezért kellett lebontani és helyette új, korszerű, vandálbiztos burkolatot beépíteni. Az Astoria állomáson található oldalfal burkolat újracsiszolással felújítható volt, ezen az állomáson ezért tartottuk meg az eredeti falburkolatot.
Az állomások felújítása előtt „Arculati pályázat” kiírására került sor. Az üzemeltetés és biztonság különböző feltételeinek (pl. megvilágítás, karbantartás, takarítás, rongálás elleni védelem, egyéb elemekkel való összhang stb.) figyelembe vételével a tervek közül szakértő építész-bíráló bizottság választotta ki a legmegfelelőbbet. A nyertes terv alapján, azokon az állomásokon, ahol a meglévő kőburkolat nem tartható meg, a minden más színhez jól illő, kellően világos tereket biztosító, korszerű, vandálbiztos, fehér színű tűzi-zománc lemez kerül az oldalfalakra.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a felújított állomásokon az eredeti padlóburkolatot megtartottuk. A törött, sérült köveket kicseréltük, pótoltuk. Az egyenetlen kopás miatt a teljes felületet felcsiszoltuk – a burkolat kövei így adják ki szépségüket-, az így kapott járófelület minősége megfelel a szabványban előírtaknak, ezért további felületkezelést jelenleg nem látunk indokoltnak.

Tájékoztatásunk szíves elfogadását kérve Társaságunk valamennyi járművén balesetmentes, jó utazást kívánunk.

Budapest, 2005. szeptember 16.
Üdvözlettel: Szüts Katalin
ügyfélszolgálat-vezető