Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A Városháza és a Cifrapalota külső díszítéséről, különös tekintettel a (Zsolnay) épületkerámiákra

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség által szervezett, Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről szóló konferencia 1. előadása.

Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész vezetésével bepillantást nyerhettünk a kecskeméti szecessziós építészet lenyűgöző világába. Az előadás során megismerkedhettünk a város két ikonikus épületével, a Városházával és a Cifrapalotával, melyek nemcsak Kecskemét, hanem az egész magyar szecessziós építészet meghatározó alkotásai.

Az előadó kitért a folyamatban lévő felújítási munkálatok fontosságára, és betekintést adott a restaurátori szakma kulisszái mögé. Payer Károly és Cifrák László jelentősége mellett a Városház és a Cifrapalota építészetének és díszítőelemeinek mélyebb megértését is célul tűzte ki.

Az előadás során megértettük, hogy ötvöződik a modern építészeti felfogás a magyar nemzeti stílusjegyekkel, és hogyan váltak ezek az épületek a kecskeméti urbanizáció és kultúra szimbólumaivá. Az előadás különös figyelmet fordít a Városháza és a Cifrapalota egyedi díszítőelemeire és építészeti megoldásaira, melyek a szecessziós stílus sokszínűségét és gazdagságát tükrözik…

 

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .