Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Csak Kecskemét példáját kell utánozni

A Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség 2024. február 24-én a Cifrapalota Pávás termében konferenciát rendezett Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről.

A program délelőtt 11 órától egy szecessziós városi sétával kezdődött, melyet ifj. Gyergyádesz László Móra Ferenc-díjas művészettörténész vezetésével.

A konferenciát Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István Kecskemét MJV alpolgármestere és Wachsler Tamás a Magyar Kultúráért Alapítvány fb. tagja és Steindl Imre Program vezetője köszöntötte, közreműködött Szabó Kocsis Zsuzsa népdalénekes, muzeológus és Vadas László népzenész, zenetanár.

Az alábbiakban röviden ismertetjük az elhangzott előadásokat, és akit érdekel, meg is nézheti az előadások videófelvételét.

  1. Ifj. Gyergyádesz László: A Városháza és a Cifrapalota külső díszítéséről, különös tekintettel a (Zsolnay) épületkerámiákra [Tovább]
  2. Sümegi György: Építészeti és képzőművészeti példa: Kada Elek Kecskemétje [Tovább]
  3. Somogyi Botond: Zaboreczky Ferenc építőmester tevékenysége és szerepe Kecskemét századfordulós fejlesztésében [Tovább]
  4. Simon Magdolna: A szecesszió szellemében [Tovább]
  5. Székely Gábor: A kecskeméti református Újkollégium dekorációs programja [Tovább]
  6. Bálint Imre: Az örök Változatosság [Tovább]


A Szecessziós Magazin

Ezen a rövid videón a szerkesztő, Bálint Imre bemutatja az online újság legfontosabb jellemzőit, funkcióit. A konferencia utolsó előadásának másodok felében a Szecessziós Magazin bemutatása képernyő képeken keresztül történt. Úgy gondoltuk, hogy életszerűbb, ha a programot működés közben is bemutatjuk. Az alábbi videó ezt tartalmazza, mely a konferencia után készült.

—-

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .