Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Felhívás – közadakozásra

j2sc4qmr A közelmúltban megrongált budafoki barokk műemlék Kálvária helyreállításához közadakozásra szóló „Felhívás”-t tettek közzé helyi magánszemélyek és civil szervezetek:

Felhívás
Budafok katolikus közössége 2005-ben ünnepelte a Szent Lipót plébániatemplom felszentelésének 250. évfordulóját. Miközben a közösség emelkedett lélekkel készült a jubileumi eseményeket lezáró Lipót-napi templombúcsúra, azon közben november elején barbár kezek meggyalázták az 1808-ban felállított és jelentős erőfeszítésekkel 1991-1993. között felújított Kálváriánkat, összetörve annak néhány szobrát, díszítő kőelemét.

A történelmi és keresztény közösségünk elleni durva, szentségtörő támadásra nincs mentség, arra közös összefogással méltó választ kell adnunk!

Mi, a felhívás aláírói közadakozásra szólítunk fel minden jóérzésű embert és közösséget, hogy adományaikkal támogassák a meggyalázott Kálváriánk műemléki helyreállítását. A károk felszámolásához közvetlenül félmillió forint készpénz szükséges. Bízunk benne, hogy ezt az összeget 2006. február végéig sikerül összegyűjteni és 2006. Húsvétja meghozza a budafoki Kálvária megújulását is.

Az adományokat vasárnap délelőttönként a Szent Lipót plébániatemplom előtt személyesen és a Savoyai Jenő Asztaltársaság OTP XXII. 11722003-20025452 bankszámlára – „Kálvária” hivatkozással – történő befizetéssel gyűjtjük.
„Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg.” (Róm. 12,21) – írja Szent Pál a rómaiakhoz szóló levelében. E gondolat jegyében, újjáépítéssel válaszoljunk a vandál rombolásra és állítsuk helyre Kálváriánkat 2006. Nagypéntekjének Keresztút-járására!”

A felhívást – melyhez számos Budafokon élő művész és helyi civil szervezet csatlakozott – aláírta a Promontor-Tétény munkacsoport is. Ezúton is kérünk mindenkit, hogy adományaikkal támogassák a főváros egyetlen közterületen álló és ma is élő, 198 éves barokk műemlék Kálváriájának helyreállítását!

Bartos Mihály