Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A Hegyvidék Múltjának Legendái

2024. március 12-én került sor a Hegyvidéki Kulturális Szalonban Földváry Gergely “A legendás Hegyvidék – Lebilincselő történetek a kerület múltjából” című könyvének bemutatójára. Az eseményt Pokorni Zoltán polgármester nyitotta meg, majd Prof. Dr. Csorba László és a szerző, Földváry Gergely – aki a Budapesti Városvédő Egyesület általános alelnöke is – ismertette a kötetet. Az eseményen Lázár Balázs színművész is közreműködött.

A könyvről szólva elmondta, hogy a kötet az elmúlt évtizedek kutatásainak eredményeire támaszkodva, olvasmányos és könnyen érthető formában, gazdag képanyaggal kísérve vezeti végig az olvasót a Hegyvidék izgalmas történetein, megvilágítva a kerület múltjának különböző aspektusait.

A gasztronómiától kezdve az épített örökségen át a sportig és a kerület híres lakóiig számos témát érintett. A könyv olyan ritka képekkel is gazdagodott, amelyeket magánemberek és intézmények bocsátottak a szerző rendelkezésére.

A “Legendás Hegyvidék” nem csupán történetek gyűjteménye, hanem egyfajta időutazás a múltba, bemutatva, hogy milyen változásokon ment keresztül a kerület az idők során. Felidézi többek között a fogaskerekű történetét is, amely idén ünnepli alapításának 150. évfordulóját, és amely jelentős szerepet játszott a Hegyvidék és a belváros közötti kapcsolat erősítésében.

A kötet külön érdekessége, hogy a szerző nem csupán a múltbeli eseményeket dokumentálta, hanem azt is bemutatja, hogyan fonódnak össze ezek a történetek a jelen kerületi életével. A könyv így nem csak a múlt iránt érdeklődőknek kínál értékes olvasmányt, hanem azok számára is, akik a jelen és a jövő Hegyvidékének alakulására kíváncsiak.

A résztvevők kézbe vehették a frissen megjelent kötetet, és személyesen is találkozhattak a szerzővel. A könyvbemutató nem csupán egy új kiadvány bemutatása volt, hanem egy közösségi esemény is, ahol a helytörténet iránt érdeklődők megoszthatták egymással tudásukat, élményeiket és a kerülethez fűződő személyes történeteiket. Az esemény zárásaként a résztvevők közös koccintással ünnepelték a könyv megjelenését.

Az alábbi fotókat Tihanyi Károly kollégánk készítette az eseményen:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .