Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

XV. kerületi templomok, előadás és könyvbemutató

A 2023-as Ars Sacra fesztivál keretében bemutatásra kerül a Templomtörténeti Csoport legújabb kiadványa, mely a XV. kerületi templomokat dolgozza fel. Ez úton ajánljuk minden érdeklődőnek a 2023. szeptember 21-én 17:00 órakor a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjteményben (Pestújhelyi út 81.) sorra kerülő eseményt


Az Ars Sacra beharangozójából:

A XV. kerület templomait bemutató vetített képes előadás és a Budapesti Városvédő Egyesület kapcsolódó kötetének a bemutatása Fabó Beáta főlevéltáros tolmácsolásában. A kis kézikönyv alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük egy helyszíni séta során.
Az előadást megnyitja Kis Emőke, gyűjteményvezető.

A XV. kerület templomait bemutató vetített képes előadás és a Budapesti Városvédő Egyesület kapcsolódó kötetének a bemutatása Fabó Beáta főlevéltáros tolmácsolásában. A kötet 19 templom történetét, művészettörténeti értékeit ismerteti színes képekkel. Ezt kis művészettörténeti lexikon, szentek életének leírása, valamint egy régi és egy újabb térkép egészíti ki, a templomok helyének ábrázolásával. Rövid angol és német nyelvű kis összefoglalót is tartalmaz. A kis kötet kézikönyv jellegű, alkalmas arra, hogy magunkkal vigyük egy helyszíni séta során.

Az előadást megnyitja Kis Emőke, a XV. Kerületi Kulturális Örökség Háza és Helytörténeti Gyűjtemény gyűjteményvezetője.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .