Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Búcsú
Roszinszky Rudolfné Bellától

Megrendülten tudatom, hogy Roszinszky Rudolfné Bella, derűvel és optimizmussal viselt súlyos betegsége után távozott közülünk. Bella vérbeli városvédő és elkötelezett lokálpatrióta volt, Budapest és benne Terézváros nem csak iskoláinak volt a helyszíne, de a szellemi otthona is volt.A Budapesti Városvédő Egyesület “kvázi” terézvárosi csoportjának vezetőjeként, lelkeként a “Terézanyu” név ragadt rá, melyet büszkén és humorral viselt.

Városismereti sétáin Bella közvetlen környezetünk felkészült méltatója volt, nem csupán a szépségekre hívta fel egyre bővülő hallgatósága figyelmét, a múlt emlékeinek őrzésére és az értékek pusztulásának megakadályozására is. Építész, esztéta, idegenvezető és menedzser volt egy személyben. 1999-ben úgy ismertem meg, mint aki már hosszú ideje foglalkozik Budapest és szűkebb pátriája Terézváros épített és környezeti értékeivel és mint, aki minden lehetőséget megragad, hogy ezt széles körben megismertesse. Bella munkáját több elismerés koronázta, többek között két Podmaniczky-díj és az Építéstudományi Egyesület érdemérme.

A Budapesti Városvédő Egyesület osztozik a család és a barátok gyászában! Nyugodj békében Bella!

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .