Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

M e g h í v ó – KÖN sétára

Az idei Kulturális Örökségnapokon az V. ker. Lipótváros egyik legszebb utcáját a S a s  utcát mutatom be az érdeklődőknek. Szeptember 17-én, szombaton délelőtt 10 órakor indulok az utca 1.sz. háza elől (József Attila u. oldalánál) A séta kb. 2-3 óra hosszú lesz.

Ennek során megtekintjük az útvonal szép épületeit, be is megyünk néhányba. Az épületek a 19.sz.-ban készültek, klasszicista és romantikus stílusban, legismertebb építészeink munkái (Hild József, Pollack Mihály, Zofahl Lőrinc, Ybl Miklós. Wieser Ferenc, Pucher József, Gester és Frey, Ray Rezső és mások. A Bazilikát csak kívülről mesélem el. A házak építtetői is a 19.sz. jelentős személyiségei voltak (Marczibányi Márton, Bohus János, Pollak Jakab, Singer Ede, Prymayer János, Kappel Frigyes, Bajzát József, Chorin Ferenc és mások.

Az idén ünnepeljük a Magyar műemlékvédelem 150 éves évfordulóját. Ebben az utcában csaknem tíz épület műemlék besorolást kapott.

Minden érdeklődőt szeretettel várok.

Üdvözlettel:

Horváth Péterné Ili (Budapesti Városvédő Egyesület Város- és ipartörténeti csoport)

Az esemény meghívója megjelent a Mai Belváros szeptember 8-i számában is:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .