Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A változó város – 150 éves Budapest

Budapest az elmúlt 150 évben számtalan változáson ment át. Az eltelt másfél évszázad során az építészet, az emberek, az utcák és a mindennapok arculata egyaránt változott. De hogyan változott Budapest a múltban, és milyen lett ma?

2023. október 5-én, 18 órakor a Mai Manó Házban a BVE Fotós-csoport tagjai – Both Balázs, Dénes Ildikó, Horváth László, Kele János, Mészáros Ödön, Puha Titusz, Rosch Gábor, Surányi András, Thurner Angelika, Tihanyi Károly – egy különleges kiállítás keretében mutatták be Budapest változásait, amely egyszerre volt időutazás és művészi élmény. A kiállítást Török András művelődéstörténész, a Mai Manó Ház alapító igazgatója nyitotta meg.

A kiállítás fókuszában a BVE Fotóscsoportja által válogatott képek álltak, melyek a város múltjának meghatározó momentumaiból kerültek elő. A kiválasztott történelmi fotók nagy része a Fortepan archívumából származott, és a csoport a mai Budapestet mutatta be azonos vagy hasonló látószögekből. Az ikonikus helyszínek mellett a mindennapi élet pillanatai is helyet kaptak a válogatásban, így a látogatók egy teljes képet kaptak arról, hogyan is alakult a város az idők során. A városvédők célja nem csak a város múltjának megőrzése, hanem annak bemutatása is, hogy a város élete, kép folyamatosan alakul, formálódik.

A kiállítás 2023. október 5. és 20. között volt látogatható a könyvtár nyitvatartási idejében, része az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatnak.

A megnyitóról Tihanyi Károly kollégánktól kaptuk az alábbi képeket:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .