Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása

Január 9-én 11 órakor sajtótájékoztatóra került sor a Kazinczy utca és a Király utca találkozásánál abból az alkalomból, hogy lebontják azt a különös sorsú épületet, melyben 2018-ban még Wichmann Tamás kocsmája működött.

Garai Dóra az Élhető Terézváros Egyesület elnöke önkormányzati képviselő, Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, Surányi András a Budapesti Városvédő Egyesület ügyvezető elnöke és Egri Orsolya az ÓVÁS! Egyesület alelnöke kérte a beruházót, hogy álljon el a tervezett szálloda építésétől, mert ez a beruházás sem Erzsébetváros, sem Budapest érdekeit nem szolgálja. A lebontandó épületek – ahogy Ráday Mihály mondta – építészetileg nem remekművek, kultúrtörténeti fontosságuk viszont nem vitatható.

El kell érni, hogy Budapestnek, a kerületnek, az itt élőknek legyen beleszólása abba, mi az ami megőrzendő építészeti, kultúrtörténeti szempontból, és ki kell találni egy tiltó, illetve ezzel együttműködő, ösztönző rendszert, hogy a város értékei megmaradjanak.