Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Epreskerti esték – kiállítás és koncert – 2022. ősz (képek és videó)

A Budapesti Városvédő Egyesület és a Magyar Művészeti Egyetem közös rendezésében kerül sor 2022. szeptember 15-én, csütörtökön 18 órakor az őszi Mária-ünnepek és a Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendezett a “Terézváros retró” minikiállításra, és Tarnai Katalin és Szászvárosi Sándor Mundus monasteriorum, “Kolostorok világa” című koncertjére.

A rendezvény ingyenesen látogatható, köszönhetően Terézváros Önkormányzata támogatásának.

A koncert műsora a középkori kolostorok világából indul Hildegard von Bingen és Magnus Leoninus szerzeményeivel, majd az angol, spanyol és az, itáliai reneszánszba utazunk korabeli, kifejezetten ének és viola da gambára íródott dalokkal.

Tarnai Katalin (énekművész, tanár, művészetterapeuta) Tanulmányait Magyarországon és Finnországban végezte. Énekesként dolgozott Japánban, Németországban, Svájcban, Spanyolországban, nemzetközi kórusokban, többek között a Grammy-díjas Észt Filharmóniai Kamaraénekkarnál. Jelenleg régizenei és kortárs projektekben vesz részt, hangképzést tanít a Galambos János Zeneiskolában és művészetterápiás csoportokat vezet.

Szászvárosi Sándor (viola da gamba művész és tanár). A historikus előadói gyakorlat jeles képviselője, nevéhez fűződik a magyarországi alap és középfokú gamba oktatás elindítása. A Hungaroton Records gamba-szólistája, rendszeresen koncertezik Ausztriában, Olaszországban, Portugáliában, Németországban, Csehországban szólistaként és kamarazenészként. Régizenei együttesek alapítója, állandó fellépője hazai és nemzetközi régizenei fesztiváloknak.

Az eseményen (sajnos csak telefonnal) felvett videó:

A szokásosan kitűnő képeket pedig szokás szerint Tihanyi Karcsinak köszönjük:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .