Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Fiatalok az épített örökségért – díjátadó ünnepség

Az örökségvédelem fontosságát hangsúlyozva, a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség idén harmincötödik alkalommal rendezte meg a “Fiatalok az épített örökségért” című pályázatát. Az esemény díjkiosztó ünnepségét a Budai várban, a Budapesti Történeti Múzeum barokk udvarán tartották.

Az eseményt Pinczésné Kiss Klára, a Szövetség Ifjúsági Tagozatának vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte a díjnyertes alkotásokat beküldő gyerekeket, akik az ország minden tájáról érkeztek, hogy bemutassák munkáikat és részt vegyenek az ünnepségen.

Az ünnepség során a Budapesti Történeti Múzeum Podmaniczky-díjban részesült, amit azért ítéltek oda, mert a díjkiosztó ünnepség több évtizedes sikeres megrendezésében kulcsszerepet játszott. A díjat dr. Népessy Noémi, a BTM főigazgatója vehette át.

A rendezvény rávilágított arra, hogy milyen fontos a fiatal generációk szerepvállalása az épített örökség védelmében, és hogy a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség mennyire elkötelezett ezen cél elérése érdekében. Az esemény remek alkalmat teremtett arra, hogy a fiatal alkotók bemutassák alkotásaikat, és megünnepeljék az örökségvédelmi erőfeszítéseket.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .