Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Szabó Erik Pro Silentio Díjat nyert

2024. május 30-án Szabó Erik, a Budapesti Városvédő Egyesület Zajvédelmi Csoportjának vezetője, Pro Silentio Díjat kapott a magyarországi zajvédelem múltjának feldolgozása és bemutatása érdekében végzett áldozatos munkájáért. Az elismerést az Optikai, Akusztikai, Film- és Színháztechnikai Tudományos Egyesület (OPAKFI) adományozta, amely már 1933 óta tevékenykedik a tudományos és technikai haladás előmozdítása érdekében.

Az OPAKFI fő célja a tudományos tevékenység és annak társadalmi hasznosítása, ismeretterjesztés, valamint oktatás és továbbképzés. Az Egyesület számos esetben nyújtott tudományos és műszaki tanácsadást állami szervezetek számára, támogatva azok munkáját.

Szabó Erik munkája különösen fontos a Budapesti Városvédő Egyesület Zajvédelmi Szakosztályban, ahol a magyarországi zajvédelem történetének kutatásával és bemutatásával eddig is jelentős hozzájárulást tett a társadalom számára, melynek méltó elismerése ez a díj.

A Pro Silentio Díj nemcsak Erik munkáját ismeri el, hanem rávilágít a zajvédelem fontosságára is, amely egyre nagyobb figyelmet kap a városi életminőség javítása érdekében. Az ilyen elismerések ösztönzik a szakembereket és kutatókat arra, hogy továbbra is elkötelezetten dolgozzanak a közösség jólétéért és a fenntartható városi környezet megteremtéséért.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .