Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Gellér Katalin: Csontváry táj- és romesztétikája (videó)

Gellér Katalin “A Szecesszió Világnapja 2024” alkalmából tartott előadása Csontváry Kosztka Tivadar romokat ábrázoló tájképeiről szól.

A Szecessziós Magazin szervezésében, Bálint Imre közreműködésével lezajlott előadás részletesen ismerteti Csontváry festészeti stílusát, motívumait és inspirációit, kiemelve, hogyan illeszkednek ezek a romok ábrázolásába. Az előadáson megismerhetjük Csontváry művészetének főbb témáit, például orientalizmusát és panorámaképeit, valamint a romok és az antik emlékek szerepét a festészetében.

Kiemelten foglalkozik Csontváry romtájképeivel, amelyek az elmúlás, a történelmi nagyság és a természet kapcsolatait jelenítik meg. Az előadó hangsúlyozza, hogy Csontváry műveiben a romok nem csupán a pusztulás és a halál szimbólumai, hanem a szépség és nagyság elpusztíthatatlanságát is kifejezik. Ezen kívül részletesen bemutatja Csontváry festői technikáit, például a perspektívaváltásokat és a színek használatát, amelyek segítségével egyedi, érzelmi rekonstrukciókat hozott létre.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .