Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Epreskerti esték – 2017. június 1.

A kevés reklám mellett is viszonylag nagy érdeklődés közepette került sor a 2017. évi első, hagyományos koncertre a Barokk kálvária helyett az Epreskert egyik műteremében, Károlyi Zsigmond osztályában. A szokásos helyszín megváltoztatására azért volt szükség, mert vizsgaidőszak lévén a Kálváriát lezárták, az egyik hallgató a diplomamunkáját készítette a hangulatos belső terében. A szabadtéri koncertet a művész nem javasolta, így kerültünk a Károlyi-tanítványok képei közé.

A koncertet Surányi J. András és Szöllősi Ferenc szervezte a Magyar Képzőművészeti Egyetem közreműködésével. David Yengibarian örmény származású harmonikaművész Resurrección del Ángel (Az angyal feltámadása) című koncertje két részből állt egy kis szünettel, mert bizony nem könnyű egy ekkora hangszerrel egy órán keresztül az alább látható, hallható intenzitással “dolgozni”. Sajnos az előadó nem kényeztette el a hallgatóságot a darabok hosszabb magyarázatával, a zene mellett a tekintete, gesztusai beszéltek, tették még érdekesebbé az előadást. Néhányan fényképezéssel, filmezéssel is próbálkoztak, ami nem volt egyszerű feladat a rossz fényviszonyok, az erős ellenfény miatt.

Mindennel együtt ismételten megállapíthattuk, hogy nagy élmény volt az Epreskertben ismét együtt lennünk a különleges hangulatot átélve, nagyszerű zenét hallgatva, nem utolsó sorban az egyetem végzőseinek munkáit megcsodálva, vagy legalább is rajtuk elgondolkozva. Köszönet a támogatásért a VI. kerület, Terézváros Önkormányzatának, az esemény összes költségének viseléséért.

Továbbá ez úton köszönjük Lantos Istvánnak az alábbi videót és fényképeket:

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .