Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Meghívó az Epreskerti esték 2023. évi őszi kiállítására és koncertjére

A Budapesti Városvédő Egyesület Fotós Csoportjának 2023. évi őszi kiállításának címe: Budapest és Terézváros régen és most.

Závada Pál és Rajk Judit közösen tartanak előadóestet, amelyen a szerző 2022-ben kiadott verses regényéből vettek részleteket, amelyekhez vokális közzenéket választottak. A történet Apfelbaum Ádám élete körül forog, akinek kalandjai 1937-ben Nagyvárad és 1989 Berlin között bontakoznak ki. A történetben megjelenik Éva, Lucifer, és Lilith figurája is, valamint angyalok és más valóságos vagy kitalált karakterek.

A főhős különféle időpontokban és helyszíneken jár, többek között a váradi gettóban, a püspöki palotában, egy román vonaton, és a berlini fal lebontásánál. A versek rímtelen strófákat és játékos nyelvezetet használnak. Az előadóesten az elmesélt történeteket vokális zenék kötik össze, melyeket a magyar, román, zsidó és német népdalok, vallásos népénekek, középkori kódexek, valamint kortárs szerzők műveiből választottak.

Rajk Judit énekei hol a történetet illusztrálják, hol Závada Pál szövegének asszociatív kiegészítései. Az előadás célja, hogy felkeltsék az érdeklődést a regény iránt.

 

 

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .