Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása

2018. május 17-én délután került sor a VI. kerületi Önkormányzat és a Képzőművészeti Egyetem támogatásának köszönhetően a 2006 óta rendszeresen megrendezett tavaszi koncertre, idén Seres Zsuzsanna brácsaművész közreműködésével. A megjelenteket Surányi J. András köszöntötte, majd Millisits Máté a BVE alelnöke bemutatta a vendéget, és a helyszínről, a barokk kálváriáról beszélt.

A koncertet követően borral és különleges szendvicsekkel látták vendégül a megjelenteket a BVE munkatársai. Jelezzük, hogy a borok a VI. Vince – Pince fesztiválra benevezett borok voltak, amelyek a lévai Reviczky Házban első, második és harmadik díjat nyertek. Millisits Máté alelnök úrnak köszönhetjük, aki Léván, kiállításrendezésért kapta őket ajándékba, illetve ajánlotta fel az esemény fényének emelése végett.

Seres Zsuzsanna zenei hitvallása:

A zene beszél legőszintébben az igazi érzéseinkről. Lehetőséget ad arra, hogy a legmélyebb belső világunkat kifejezhessük és másoknak ezt közvetíthessük. Olyan művészeti ág, amelynek egynemű közege a hallhatóság. A valóság ábrázolása nem közvetlen, elsődlegesen az ember és a társ, az ember és a világ érzelmi viszonyát tükrözi. “A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.” – (Kodály Zoltán)

Részlet az előadásból:

Néhány kép a koncertről: