Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Epreskerti esték 2018. tavasz

2018. május 17-én délután került sor a VI. kerületi Önkormányzat és a Képzőművészeti Egyetem támogatásának köszönhetően a 2006 óta rendszeresen megrendezett tavaszi koncertre, idén Seres Zsuzsanna brácsaművész közreműködésével. A megjelenteket Surányi J. András köszöntötte, majd Millisits Máté a BVE alelnöke bemutatta a vendéget, és a helyszínről, a barokk kálváriáról beszélt.

A koncertet követően borral és különleges szendvicsekkel látták vendégül a megjelenteket a BVE munkatársai. Jelezzük, hogy a borok a VI. Vince – Pince fesztiválra benevezett borok voltak, amelyek a lévai Reviczky Házban első, második és harmadik díjat nyertek. Millisits Máté alelnök úrnak köszönhetjük, aki Léván, kiállításrendezésért kapta őket ajándékba, illetve ajánlotta fel az esemény fényének emelése végett.

[box]Seres Zsuzsanna zenei hitvallása:

A zene beszél legőszintébben az igazi érzéseinkről. Lehetőséget ad arra, hogy a legmélyebb belső világunkat kifejezhessük és másoknak ezt közvetíthessük. Olyan művészeti ág, amelynek egynemű közege a hallhatóság. A valóság ábrázolása nem közvetlen, elsődlegesen az ember és a társ, az ember és a világ érzelmi viszonyát tükrözi. “A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.” – (Kodály Zoltán)

[/box]

Részlet az előadásból:

Néhány kép a koncertről:

 

 

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .