Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

Epreskerti Esték
2018. ősz (frissítve!)

Az Epreskerti Esték programján egy Mátyás-kiállítás szerepel érdekes kiállítási objektumokkal, egy kiváló lant-énekmondó művész, Róka Szabolcs közreműködésével. Itt a kiállítás fő szervező erejét Millisits Máté, alelnökünk jelentette, illetve még jelenti. Ez a rendezvény pénteken 18 órakor kezdődik. Sok műsor lesz ebben az időben a városban, de igyekezzetek itt lenni.

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően megkülönböztetett szeretettel várjuk Markovits – Horváthné Papp Irént, reméljük sikerül eljutnia az eseményre.

Az előadás helyszínhelye és színpada az Epreskerti Kálvária rotundája, árkádsora, kápolnatere, a barokk épület kertrésze Terézvárosban. Megközelítés az Egyetem Kmetty utca 26. szám alatti kapujától. A rendezvény – mint mindig – most is ingyenes.

Köszönjük, hogy a Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal támogatja rendezvényünket!


Miután az esemény fő szervezője, a BVE új elnöke – Surányi András – köszöntötte a megjelenteket, Millisits Máté megnyitotta a Hunyadiak dicső koráról szóló kiállítást:

Janek György, aki a rendelkezésünkre bocsájtotta a Mátyás-kálvária hiteles, művészi másolatát, három csalódásáról beszélt. A második a helyszín állapotára vonatkozott. Ehhez annyi megjegyzést fűznénk, hogy a barokk kálvária megmentését éppen a Budapesti Városvédő Egyesület kezdeményezte, a Barokk Kálváriákért Alapítvány létrehozásával. 2006-ban fejeződött be a restaurálás, miután a felújításhoz szükséges körülbelül százmillió forintot sikerült előteremteni.

Az Epreskerti Esték egyik célja éppen az, hogy folyamatosan felhívjuk a figyelmet erre a csodálatos műemlékre, mert talán így van remény a fennmaradására. Janek György úr “második csalódása” és az azt követő elhatározása talán éppen ennek a gondolatnak a megtestesülése:

Az Epreskerti Esték elmaradhatatlan programja a zene. Ma Róka Szabolcsot hallgathattuk, aki a muzsikálás mellett a dalok és a hangszerek tekintetében is “képbe helyezte” a hallgatóságot:

Bálint Imrétől kaptunk alábbi fényképeket:

Tihanyi Károly képei:

2 hozzászólás

  1. Balogh Judit Anikó Balogh Judit Anikó 2018.09.04

    KÖSZÖNJÜK a meghívást!
    Megyünk anyukámmal -Markovits-Horváthné Papp Irénnel – aki talán Bp. legidősebb “zöldgerillája” is – bár nem tudja, hogy így hívják a közterületeket ÖNKÉNT zöldítőket…

    • Juranits Sándor/volt Szondi utcai lakos/. Juranits Sándor/volt Szondi utcai lakos/. 2019.02.02

      Hihetetlen nosztalgiával tekintek az Epres kertre már csak azért is mert a fiatalkori emlékeimet itt éltem le kb. 33évet.Nagyon meghatott ez a kert mert-hát itt csibészkedtünk a srácokkal és nagyon sok kellemes és hát sajnos kellemetlen élményem keletkezett itt utalok a volt gondnok Szirom bácsira és annak kutyájára az Iriszre akik vigyáztak a kertre.A nagyon kellemetlen élményeim között pedig a 2.világháborut és 56-os harcokat követö az elhunytak kihantolását emliteném.Óh és jut eszembe,hogy itt álltam modelt egy hölgynek aki megfestett mint a hegedülő kisfiút.Sajnos a művet soha nem láttam és igy hölgy nevét sem tudtam meg.Szeretném egyszer megnézni a képet.Egy ideig nyomoztam a kép után sikertelenül aztán belefáradtam.Talán az Önök segitségével láthatnám.A festmény úgy az 50-es években készült,de persze pontos időt már nem tudnék mondani. Köszönöm előre is az esetleges segitségüket a mostanra már Sanyi bácsivá öregedő 78 éves srác.Nagyon jó egészséget kívánok mindenkinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .