Titkár: +36/30/9-642-179 [email protected]
Oldal kiválasztása

Az Epreskerti Esték programján egy Mátyás-kiállítás szerepel érdekes kiállítási objektumokkal, egy kiváló lant-énekmondó művész, Róka Szabolcs közreműködésével. Itt a kiállítás fő szervező erejét Millisits Máté, alelnökünk jelentette, illetve még jelenti. Ez a rendezvény pénteken 18 órakor kezdődik. Sok műsor lesz ebben az időben a városban, de igyekezzetek itt lenni.

Előzetes egyeztetésünknek megfelelően megkülönböztetett szeretettel várjuk Markovits – Horváthné Papp Irént, reméljük sikerül eljutnia az eseményre.

Az előadás helyszínhelye és színpada az Epreskerti Kálvária rotundája, árkádsora, kápolnatere, a barokk épület kertrésze Terézvárosban. Megközelítés az Egyetem Kmetty utca 26. szám alatti kapujától. A rendezvény – mint mindig – most is ingyenes.

Köszönjük, hogy a Budapest Főváros VI. kerület Terézvárosi Polgármesteri Hivatal támogatja rendezvényünket!


Miután az esemény fő szervezője, a BVE új elnöke – Surányi András – köszöntötte a megjelenteket, Millisits Máté megnyitotta a Hunyadiak dicső koráról szóló kiállítást:

Janek György, aki a rendelkezésünkre bocsájtotta a Mátyás-kálvária hiteles, művészi másolatát, három csalódásáról beszélt. A második a helyszín állapotára vonatkozott. Ehhez annyi megjegyzést fűznénk, hogy a barokk kálvária megmentését éppen a Budapesti Városvédő Egyesület kezdeményezte, a Barokk Kálváriákért Alapítvány létrehozásával. 2006-ban fejeződött be a restaurálás, miután a felújításhoz szükséges körülbelül százmillió forintot sikerült előteremteni.

Az Epreskerti Esték egyik célja éppen az, hogy folyamatosan felhívjuk a figyelmet erre a csodálatos műemlékre, mert talán így van remény a fennmaradására. Janek György úr “második csalódása” és az azt követő elhatározása talán éppen ennek a gondolatnak a megtestesülése:

Az Epreskerti Esték elmaradhatatlan programja a zene. Ma Róka Szabolcsot hallgathattuk, aki a muzsikálás mellett a dalok és a hangszerek tekintetében is “képbe helyezte” a hallgatóságot:

Bálint Imrétől kaptunk alábbi fényképeket:

Tihanyi Károly képei: