Barion Pixel
Press "Enter" to skip to content

A 32. március 15-i ünnepség Kovács J. honvéd sírjánál a XII. kerületben

Ráday Mihálynak erős kötődése volt a reformkorhoz, rajongott ezért a korszakért. Az 1848-49 –es szabadságharc eseményeiről, emlékhelyeiről 15 évig tartó sorozatot vezetett Katona Tamással a Magyar Televízióban anno, (három kötetbe foglalva meg is jelent Csorba László szerkesztésében), és 31 éven keresztül szervezett családjával együtt egy szerethető ünnepet Kovács J. 1848-as honvéd sírjánál, a XII. kerületben.

Ráday Mihály halála után – folytatva ezt a szép hagyományt és rá is emlékezve- idén 32szer ünnepeltek itt március 15-én, több mint százan, a családja, barátai, tisztelői, környékbeliek. A megjelentek mellett a városvédők budapesti és országos szervezetei és az önkormányzat is elhelyezte virágait, koszorúit a sírnál.

Köszönet az idei megemlékezés szereplőinek, a Kós Károly Zeneiskola kórusának és Barabás Edina zenetanárnőnek, a szívszorító beszédet mondó Iványi Gábornak, Kováts Krisztának a csodás Arany balladáért, Földessy Margit tehetséges tanítványainak: Schrődl Adélnak és Berki Benedeknek, akik Petőfi Sándor: Ítélet, Juhász Gyula: 48.március 15. című verseit szavalták.

Köszönet Tihanyi Károlynak a fényképekért.

Be First to Comment

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .